Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 4 augustus 2010

Lekker dik

Elke ochtend neemt Muisman tomaatjes mee in z'n bammetjestrommel. Ik denk dat er nog wel honderd van die kleine balletjes aan de takjes zitten. En iedere dag zijn er een paar rood. Alsof het afgesproken werk is. Handig hoor.

Weet je waar ik trouwens een hekel aan heb? Nee? nou... aan pannekoeken bakken. Wat is dat een langdurig suf gebeuren. Gelukkig had Muisman vandaag niet zo'n trek, dus ik kwam er genadig af. Hij wilde er maar twee. Maar goed, toen had ik er alweer zo'n tabak van dat ik besloot voor mezelf een ongegeneerd úberdik exemplaar te bakken. Gewoon heel veel beslag, pitje laag, deksel erop, beetje laten garen, nog ff een krokant laagje bakken en dan maar kauwen hè.

Tja, je moet toch wat eten, per slot hadden de hapsnavels en ik ook weer het blokje van gisteren rondgestapt, dus is het van belang calorieën te tanken. Denk dat ik ook maar een hele grote bak vanillekwark neem! (tssss zover was dat tochtje nou ook weer niet).

Tis trouwens net of ik aan het ploegen ben met die twee achterkanten waar ik steeds tegenaan kijk! (in een rijtuigie, maar dan anders) Mag ik mennen en de richting bepalen.

Maaruhm genoeg geneuzel. Vanmiddag kwam m'n Pieterpadboekje, dus daar ga ik bij de koffie zo eens even uitgebreid in loeren. Leuk!

12 opmerkingen:

 1. Bahhhhh...dat lijkt me nou helemaal niks, zo'n dikke plak pannekoek!!!

  Jakkes nee, ik hou sowieso al helemaal niet van die ronde lappen!!
  Geef mijn portie maar aan Fikkie...uhhhh ik bedoel Sam!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat je dat zegt Doortje, want zowel Sam als Lootje hadden een ongezonde belangstelling voor mijn ufo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol! Ik heb ook altijd de neiging om hele dikke pannenkoeken te maken om er vanaf te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pieterpad! Dan kom je vlak langs mijn huis. Als je me van te voren waarschuuwt, zorg ik voor koffie en een voetenbankje om even te pauzeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmmm, welkom bij de club van dikke pannekoekbakkers Liesje (en dan te bedenken dat ik dunne pannekoeken veel en veel lekkerder vind)

  Akelein, dat staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb juist vanmiddag weer 2 hele grote stapels super dunnen pannenkoeken gebakken. Maar ik vind het dus helemaal niet erg om te doen. Ik zet gewoon mijn mp3-speler met een goed luisterboek op en sta rustig een hele tijd te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. serieus? wow, Jacqueline ik bewonder jouw geduld echt waar! Al is die tip met een luisterboek wel een hele goeie eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat stoer dat je het Pieterpad gaat lopen! Ik ben ooit begonnen aan het VeluweZwerfpad... Eén tip: vergeet niet om vòòr de wandeling te kijken naar wijzigingen, opbrekingen, dat soort dingen ;-)
  En als je er wat voor voelt, kan ik ook kijken of ik een etappe met je mee kan wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haaaaaaaaaaaaaaa Bustani, dat is leuk. Ik heb mijn hyves er al heel lang afgeknikkerd en ik dacht zo nu en dan.. hoe zou het zijn enzo je weet wel enz enz. (en als ik niet aan je zou willen denken dan ontkom ik er niet aan door al die tomaten die hier groeien)maar daar was je weer. Nou, meelopen lijkt me een leuk idee, dus dat zullen we als het zover is eens concreet proberen te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja wij lopen het Pieterpad al met zes man/vrouw sterk. Maar dit najaar gaat het wellicht niet meer lukken om nog een traject te lopen. Als je op de Pietersberg begint komen we elkaar wellicht tegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb mijn eigen : keoekenbakker in huis ,Henk bakt flinterdunne pannekoekjes als ik het beslag voor hem maak , goeie deal toch?
  Lijkt me zó gaaf dat Pieterpad lopen ,ben benieuwd welk deel je gaat doen !
  Wat dacht je van een karretje achter je span voor je "spullen" !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grapje min, ik begin op de thuisbasis!

  hmm, dan misschien maar gelijk een rijtuigie Riet

  BeantwoordenVerwijderen