Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 26 augustus 2010

Stro(oigeld)

Het stro ligt (volgens mijn lekenoog) flink te verpieteren op het land. Zou de prijs van een kwalitatief goed pakje restafval, straks ook omhoog schieten? Gelukkig was het merendeel van de boeren hier op tijd met de graanoogst. Geen treuriger beeld dan van een goudgeel tot grauwgeel verregend veld, waarvan de groeisels met gebogen kopjes en in een hoek van 45 graden hun droevig lot ondergaan.

Kun je als agrariër wel van aan de drank raken lijkt mij (graanjenever.. hum)

Terwijl ik dit schrijf komt er op het NOS journaal een item langs over de ramp in Pakistan, dus mijn vorige bewering betreffende 'geen treuriger beeld' wordt er één in het kader van 'bij wijze van spreken'. Er is erg en erg eej.

Nu hoor ik trouwens in hetzelfde journaal een mevrouw op een terrasje zeggen dat ze wacht op een droog buitje. Die mogen we straks dan wel even een slaapzakje en wat te knabbelen brengen, want dat wordt um van z'n lang zal ze leven niet!

anyway, ik zal zo even giro 555 ondersteunen, elke huisgenoot, ongeacht twee of vierbener haalt een euro uit z'n spaarpot. Das toch mooi 8 eurie offuhhh.. twee pakken stro? Zoiets??

6 opmerkingen:

 1. Vele kleintjes maken nogal een grote toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eh... "nog altijd " had er moeten staan !De "tijd" stond blijkbaar even stil !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Riet, volgens mij is de strekking van je comment hetzelfde toch, met of zonder tijdsverlies?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grote en kleine buien dus. In mijn omgeving (even los van Pakistan) was het vandaag huilen met de pet op, letterlijk: als het ZO regent als vandaag zet ik een pet op buiten. Ik heb het type haar dat eenmaal aangeraakt door EEN regendruppel doornat is! Bovendien gaat het krullen in allerlei richtingen die natuurlijk ongewenst zijn!
  Helaas beschik ik niet over stro, noch over strooigeld. Ik was superblij dat ik vandaag mijn salaris gestort kreeg: het zijn hier krappe tijden. Als ik het me kon veroorloven zou ik daar misschien al zelf van aan de graanjenever geraken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat droge buitje heb ik ook gehoord. En er was ook een man die zei: 'En de zwabberaar, hij zwabberde voort'. Ik vond al die Nederlands heel vriendelijk en opgeruimd klinken in de plenzende regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja wat bén ik goed hé , zelf als ik fouten maak klopt het verhaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen