Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 9 januari 2009

Balans

Een levensmiddelenwinkel in je kleine dorp houden is belangrijk. Denk aan de leefbaarheid, het vasthouden van jonge gezinnen en sowieso het gemak eej. Voor je het weet moet je 10 km verderop. Daarom koop ik in ons dorpssupertje regelmatig de dagelijkse boodschapjes. Word je niet altijd even blij van trouwens, vooral niet als je vegesnarisch wilt eten. Het aanbod en de versheid van bijvoorbeeld groente, geeft met regelmaat frictie in m’n aankoopplannen. Maar ik begrijp zo’n winkelier wel; koopt ie veel in, dan heb je wel keuze, maar gaan de producten geheid over de houdbaarheidsdatum en koopt ie weinig in… Nouja, kun je zelf wel bedenken. Tja, zo’n kleine ondernemer heeft het zeker niet makkelijk om de balans positief te houden.

Maar goed in het kader van (één van) m’n nieuwjaarsvoornemens wilde ik vandaag voor de hele week boodschappen inslaan. Inmiddels weet ik dat dagelijks en in kleine hoeveelheden kopen, een synoniem is voor substantieel meer uitgeven dan wanneer je het wekelijks groots aanpakt zeg maar. Afijn, we waren in een ander (maar veel groter) dorp en daar stond een Aldi…. Dus… hmmm, toch maar ff….. drie volle dozen later was ik maar 60 euro kwijt…. Ai, ook zo’n verschil waarvan je je toch even op je achterhoofd krabt. Tegen dat soort prijzen kan een mini dorpswinkeltje niet opboksen natuurlijk. Waarmee ik maar wil zeggen dat het voor een consuminderaar in een dorp ook niet altijd gemakkelijk is om de balans positief te houden hoor!

4 opmerkingen:

 1. Toch eens shoppen bij de Aldi..
  Maar dat licht in die winkel... BRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou al een weekplan moeten maken en van te voren je bestelling bij die buurtsuper plaatsen. Maar dat haalt wat spanning weg bij het bepalen van het antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond eten.

  De Aldi is niet mijn vriend. Maar ik heb mooi praten met 4 buurtsupers binnen een straal van 200 meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat zijn fijnere bedragen inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja het shopt fijn bij de aldi. of nee, niet eens, maar het rekent fijn af!
  hier in het dorp hebben we er geen, moeten we stukske rijden èn we hebben weinig ruimte (kleine koelkast, geen kelder(kast) of vriezer enz.) dus ik ga er niet zo vaak heen. maar toch.

  (nog een log of ipv? ik zal zelf wel ff kijken...)

  BeantwoordenVerwijderen