Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 14 januari 2009

Voorlopig niet zonder....

Elk nieuw jaar krijgen Muisman en ik een startkapitaal. Nou klinkt dat als een heel groot iets, maar waar het op neerkomt is dat we een stukje van de eindejaarsuitkering nemen en dat op onze eigen rekening zetten. Kunnen we de centjes zichzelf naar hartenlust laten vermeerderen of we gaan ze bij vlagen lekker uitgeven natuurlijk. Muisman besloot tot het laatste. Zijn oog viel op een veilingkavel waarin 60 spuitbussen metaalverf werden aangeboden, inclusief een handige stelling.

‘Marie, hou jij de vinger aan de knop?’, vroeg ie. En dat deed ik. Vijf minuten voor het sluiten van de internetveiling deed ik een bod en jawel….. Muisman was 90 euro armer (inclusief veilingkosten), maar 60 spuitbussen rijker).

90 euro lijkt veel geld, maar als Muisman 10 van die busjes gebruikt, heeft ie het geld voor de overige 50 eruit. Das voorwaar geen kattenpis. En Muisman mag graag een beetje met metaal klooien, dus dan komt een spuitbusje metaalverf al snel van pas. Veel van de bussen zijn geldig tot 2016 of langer....

Anyway, even ging z’n haar van schrik rechtop staan. ‘Jemig, hier staat dat de bezorgkosten bijna net zo duur zijn dan de hele kavel bij elkaar. En ik kan ze zelf niet ophalen de veertiende, dan ben ik aan het werk’ Tja, dat was lastig natuurlijk, moesten we even over nadenken.

Maar een muis is niet voor één gat te vangen, eej! ‘Weet je, Muisman, waarom vraag je dat eksterwezen niet of ze het.je voor je wil doen. Geef je onze auto mee en duw je die vogel een tientje tussen de vlerken... Is zij ook weer gelukkig en ben jij voor 100 euro klaar!’

Duzzz.. Nou zit hier een blije Muisman spuitbusjes te sorteren. Verdeurie, we kunnen wel winkeltje spelen...

5 opmerkingen:

 1. Die vrouw Ekster komt ook altijd aan haar trekken he. Hoe doet ze dat, nu spant ze jou weer voor haar karretje. Slimme vogel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja transportkosten beperken is een goede manier om een spaarpot te vullen.
  En dat gaat dan vast met hele snippen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Muizemens, wat heb ik even lekker zitten genieten van je logjes. Je schrijft heerlijk en ik zit met een grote grijns achter m'n pc. Hier ga ik zeker vakaer komen en dus zet ik je linkje op mijn weblog, als je het goed vindt. Anders even reageren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een aardig Ekstertje is het toch, altijd bereid om te helpen!
  Man Muis, hou dat vogeltje maar in ere!
  Vraagje, wat word er zoal gespoten??
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel Margrietgeniet! Dat (van die grijns enzo) zijn altijd fijne complimenten! linken is helemaal ok!

  Muisman mag graag wat lassen (bv een werktafel enzo) en ook oude machines etc opknappen.

  BeantwoordenVerwijderen