Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 31 maart 2009

Geen diepgang?

Ik moest maar eens even googelen op 'zomerworteltjes'. Al kan ik natuurlijk ook een medemoestuinierder/ster om advies vragen, óf er een tuinboek op naslaan. Hoe dan ook, ik vraag me namelijk af of ik niet een fout begaan heb, door ze in de kas voor te zaaien. Dat wil zeggen, in de kas is o.k., maar de manier waarop mogelijk niet. Ze staan nu in een bakje van hooguit 4 cm diep. Dus nou bedacht ik me; stel dat je ze niet kunt verplanten, dan worden het wel de allerkortste zomerpeentjes uit de vaderlandse tuingeschiedenis eej!

Net terug van een lekkere wandeling. Sam stinkt en steunt, uitingen van een succesvol verlopen evenement. De broodbakmachine husselt en de koffiemachine sisselt de laatste stoom uit het waterreservoir richting koffiekan. Muisman en ik houden de bank bezet. Het kneutert hier weer behoorlijk. Mooi man!

8 opmerkingen:

 1. Nou, krijg nou wat! Ik heb net nog worteltjes gezaaid, gewoon linea directa in de tuin. Zie blog later...Wedstrijdje doen welke het hardste groeien?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je haalt de krant nog met je mini peentjes. gr:ootmarsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, die mini-worteltjes zijn toch helemaal IN? In de Supers liggen in elk geval tegenwoordig zakken met ronde oranje bolletjes en dat blijken dan worteltjes te zijn...!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebben net een heleboel wortels uit de tuin gehaald. Inclusief een struik genaamd dinges en een paar planten genaamd danges en donges.
  In jouw wortels hoef je tenminste geen zaag te zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee of je worteltjes in kleine bakjes kunt voorzaaien... Gewoon proberen! Ik zou wel gaan voor dubbel-op: en voorzaaien en ook een rijtje in de vollegrond.
  Ik heb mijn zomerwortels en die kleine, ronde oranje bolletjes al in de tuin gezaaid. Nu is het wachten tot het allemaal opkomt! Ben benieuwd naar je miniworteltjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gisteren vroege wortelen in de tuin gezaaid. Bij mij is het ook vooral improviseren en proberen. Zien wat er van komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Moes"tuinieren heb ik domweg geen verstand van , ik ben dus meteen weer weg en laat jullie lekker kneuteren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben gek op kneuteren. Met koffie uiteraard. En die penen....ja, ik zou zeggen gewoon overzetten in de volle grond. Wat kan je verliezen. Aan kleine penen heb je ook niks. Internet zal wel met de oplossing komen.

  BeantwoordenVerwijderen