Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 9 maart 2009

Hoe groot?

De pompoenpitten die ik gezaaid heb, beginnen zich te ontwikkelen tot mooie plantjes. Het jonge groen groeit voorzichtig slingerend naar het licht van het dakraam en de nieuwe blaadjes krijgen die typische rafelrand. Ze moesten maar eens naar een iets minder ideale plek, want anders schrikken de jongelingen zich straks te pletter wanneer ze met de voetjes in de koude klei terecht komen.

Pompoen en courgetteplantjes enzo doen me altijd denken aan een in de stad wonende (ex)collega. Nee, geen fysieke gelijkenis, maar meer een gebeuren, dat me altijd doet grinniken. Misschien heb ik het al eens geschreven in een logje. Anyway, toen iemand vertelde dat ze pompoenplantjes had, zei deze collega, 'Ha leuk, die wil ik ook wel, dan zet ik ze in de vensterbank!'. 'Uhhhh.... ik weet niet hoe groot jouw ramen zijn', kon ik nog net uitbrengen en rolde van het lachen onder de tafel. Zag het al helemaal voor me. Dat soort jongens kunnen een aardig formaat aannemen... Nouja, ik vond het grappig.... Uhhh.. je moet er bij geweest zijn moet je maar denken. :P

2 opmerkingen:

  1. Dat is natuurlijk éigenlijk helemaal niet om lachen ,(grote) stadmensen leven helaas vaak zóóóó ver van de natuur dat ze dit soort dingen niet weten ... !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het slaat nergens op hoor, maar ik at laatst, hier in België voor het eerst pompoensoep en ik vond het lekker. Daarvoor had ik wel eens pompoen-linzensoep gegeten maar dat was toch anders. Ik bedoel...bij mij zouden die pompoenen de vensterbank net zo min gehaald hebben als de hondenkoekjes de oven.

    BeantwoordenVerwijderen