Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 26 maart 2009

De schuur: deel 3 en nog wat

De handjes wat rust gegund vandaag. Dat wil zeggen, beetje minder met steen gegoocheld en wat meer met hout. Allemaal van gerecycled materiaal. 'Ik heb nog wat platen en balkjes staan, hebben jullie daar nog wat aan?', vraagt dan iemand die van z'n troep af wil. 'Kom maar op', zeggen we dan. Je sjouwt je soms een breuk, maar dan heb je ook wat :P! Dat laatste is echt zo. Je weet niet half wat voor mooi hout er vaak onder geblutste en verweerde verflagen zit. Hebben we het nog niet eens over de besparing die hergebruik oplevert.

Ik heb de schuurraampjes rondom afgetimmerd en ook een kattenluiktunneltje gemaakt. Een doorloopje op niveau voor de wilde dieren zeg maar, dwars door de steen, het isolatiemateriaal en de houten afwerkplaten. Het timmeren ging voorspoedig, het kattenluikje opnieuw monteren bleek echter een uitdaging. Dan ga je toch twijfelen aan jezelf. Tig keer terug moeten lopen omdat de buitenkant er bij het zoeken naar schroefgaten weer af viel, het beweegbare deurtje los schoot en in onderdelen uiteen viel, Sam z'n kop door het luik stak en de bewegende vingers hapwaardig vond. Wilde ik er toch heel eventjes een doorloopkrater van maken. Maar ik heb me beheerst. Victorie!

Muis gaat ook weer wat aan '@ work' voor centjes. In elk geval van april tot mei interviews afnemen in het kader van gezondheidszorg gerelateerd onderzoek en misschien ook nog wat andere zaken, maar dat gaan we nog verkennen, de mensen en ik. Leuk eej.

1 opmerking: