Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 8 april 2009

Geen mobiel, tis toch wat

‘Heb je de wekker van je horloge ook gezet?’, vroeg ik vannacht aan Muisman. ‘Ja, piept ie al ofzo?’, was z’n slaperige antwoord. Nee joh. Alles stil, maar ook alles donker. Stroomuitval, of werkzaamheden aan het net, wie zal het zeggen. Maar wel tricky als je van een wakkermaker met een snoertje afhankelijk bent eej.

Vanmiddag ging de bel. Stond er een meiske van een jaar of 16 voor de deur. ‘Dag mevrouw, een beetje raar misschien, maar ik heb hier vlakbij met mijn vriendje afgesproken en hij is er nog steeds niet. Mag ik even bellen?’ Dat mocht. ‘Hij was het vergeten’, lachte ze even later een beetje schaapachtig. ‘Vergeten!?! Wat is dat nou voor vriend?’, riep ik, tactloos grappend als altijd. ‘Nou, de afspraak was al van een tijdje geleden hoor’, zei ze verontschuldigend. Tja, das ware liefde natuurlijk, verdedigen tot je erbij neervalt. ‘Dumpen die hap!’, zei ik en… nee hoor, dat zei ik helemaal niet. Ik zei heel rustig ‘Aaaah!’, alsof ik het helemaal begreep. En dat was ook zo eigenlijk :P (En paar uurtjes later zag ik haar fietsen, nat geregend, hand in hand met d’r menneke… och gossie).

Anyway, beetje gebouwd vandaag. Allemaal weinig spectaculair. Voegjes hier, los steentje daar, naadje zus en meer van dat soort gegrut en gepiel. Anyway, net toen het me wel leek om nog ff de tuin in te gaan, begon het te regenen. Moeten de bietjes, worteltjes en peultjes nog maar even wachten! Ik zou zeggen, morgen verder. Latur!

(update 20.00: en toen was het zomaar even heel lekker buiten en toen heb ik toch nog ff de groentetjes gezaaid! hiehaaah!!)

9 opmerkingen:

 1. Wat een drukte! En dan ook nog aan het twitteren geslagen... :D En leuk hè, dat Annie MG Schmidt-huis! Ik kan niet wachten tot de opening in 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Bustani, mooie locatie ook, super, met een speeltuin bovenop. En wat betreft de drukte... straks zal de grote stilte wel weer intreden, tis vaak hollen of stilstaan eej! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh... ik geloof dat ik geweigerd zou hebben omdat ik het niet zou vertrouwen: dit KAN toch helemaal niet? Een puber zonder MOBIEL?
  Weet je zeker dat je alles nog hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nouja Libra, we zitten hier wel in oost-groningen eej.... volgens mij heb ik alles nog, maar misschien heeft ze voor de lol naar Tokio gebeld :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had haar mijn mobiel wel willen lenen.
  Maar ja dat ding wil niemand stelen en heeft een prepaid abonnement.

  Min

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je nog een model koelkast min? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dumpen die hap... wel weer erg rigoreus he?

  Goed dat het nog even mooi weer werd. Wat zal er straks in die tuin veel opkomen... eeeeejjjj.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je helemaal gelijk in Plaat. Ik stuur je wel een kistje onbespoten groen... uhhh belgië was het hè... wel een beetje ver :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan een vruchtbaar dagje worden dus als alles opkomt ! Ik zou hier inderdaad niemand binnen laten om te bellen , wél even vóór haar bellen hoor als ze het nummer wil geven .
  Er is toch wel een groot verschil tussen de randstad en het hoge Noorden buiten de bebouwde kom !

  BeantwoordenVerwijderen