Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 7 april 2009

Niet krassen, maar knarsen

Niks zo treurig dan blij gemaakt worden met een dooie mus. Ik kreeg post van Marleen Veldhuis, je weet wel, de zwemkampioene. Ja, ja, ja, ik verkeer in de hoogste kringen. Afijn, nu ze lotto-ambassadeur is, wilde ze me ook ‘ns een keertje laten krassen en daarom kreeg ik een megakraslot. Verrassing!

‘Toppie Marleen!’, dacht ik nog en met mijn tong op m’n schoenen schoof ik m'n muntje tot de hele grond bezaaid lag met snippers. Nou, ik kon alle getalletjes vergelijken tot ik een ons woog, maar ik had geen prijs. Tjonge, en ze waren bij wijze van, al bijna uit gegeven de 50.000 die ik mezelf toewenste. 12.500 voor de twee muizenkinderen, 2.500 voor Muisman en mij en de overige 20 om het huis af te maken…. Tja… Gelukkig heb ik een boekje gekregen 'Rijk leven met weinig geld' :P (vertel ik nog wel over).

Slechte start van deze maagdelijke eerste werkdag, maar ik liet me echt niet kennen en zonder ene krimp te geven maakte ik met m’n lamme krasarm de eerste lading lijm aan.

En meer is er eigenlijk niet te vertellen, want verder zaagde en lijmde en lijmde en zaagde en zaagde en lijmde ik blokjes enzo. En het ging niet zo snel, want er zaten overal scheve kanten en verstopte hoekjes. Het gasbeton is nu op de goede hoogte. De binnenmuur moeten iets boven de balken uitsteken, want op de balken komt het plafond van houten vloerdelen. Later bouw ik de muren dan verder op. Kan ik lekker op het plafond (en zoldervloer) staan.

Ennuh… morgen, op de tweede maagdelijke werkdag van deze week, ga ik gaten opvullen met cement, nog wat kieren dichten en een andere muur verder opmetselen met bakstenen. Maar daarover morgen meer eej!

5 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met het huisje! Het ziet er naar uit dat er nog veel moet gebeuren, maar volgens mij komt het helemaal goed met jou handigheid!

  Liefs Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken de zwemkampioene niet en dat wil ik graag zo houden , al misgun ik haar natuurlijk de belegde boterham niet .... ik betaal daar liever niet aan mee dus speel geen lotto!
  Er is hárd gewerkt in de muizenschuur zie ik !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit weekend wordt het klussen niets, want naar Zandvoort. Zie dat je lekker aan het twitteren bent. Cool Muis! Hmm is beter dat ik eerst ga klussen...

  Min

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marleen had beter kunnen blijven zwemmen en zich niet inlaten met de lotto. Dom gedoe. En dan een volwassen Muis daar gek mee maken. Affreus.

  Dat bouwen is voor mij abracadabra. Maar het ziet er goed uit. Ik heb op dit punt grenzenloos vertrouwen in muizenfamilies.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg handig...die Mamamuis !!
  Ik heb ooit wel eens steenstrips geplakt, maar dat was 't wel zo'n beetje !!

  En de lotto winnen...och, dan zijn er weer andere problemen.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen