Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 26 april 2009

In-teelt?


Je hoeft geen tuin te hebben om 'home made' sla te kunnen eten. Een raam met een vensterbank of een tafeltje er voor is ook al voldoende. Deze bak met bindsla (of veldsla heet het ook geloof ik) staat bij mij voor een raam aan de oostkant van het huis. Daar krijgen ze een beetje ochtendzon en verder gewoon daglicht. Nou moet je zien hoe vrolijk die rakkers erbij staan!

5 opmerkingen:

 1. Ik had vorig jaar een zkje met gemengde snijsla meegebracht bij de Hema. Zelfde idee denk ik. Heb ik gewoon afgesneden en dan groeide de zaak weer aan.Een makkie !!Kind kan de was doen.
  Nu had ik daar nog zaad van over, en heb het weer gezaaid. Kwam er maar hier en daar een plantje en ook nog allemaal de zelfde......en we eten zoooo graag gemengde sla..snik ..snik !!

  Ik heb er wat opnieuw wat tussen gezaaid, en ik zag dat het erop staat!! Ik heb de bak gewoon in de kas staan.

  Ik haal trouwens de meeste zaadjes gewoon uit vruchten,zoal paprika en tomaten en zo ! Das veel goedkoper!! Ook van m'n peulen en boontjes heb ik altijd zelf zaad gewonnen!
  Ik wou graag snackpaprikaatjes zaaien, en vergeten zaad te kopen, nu heb ik er in de super wat meegebracht, 't zaad laten drogen en al gezaaid! Zo blijven we bezig.

  Ik heb je gelinkt, als je 't niet goed vind, hoor ik het wel.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waar laat ik die sla dan als het groot wordt in mijn huisje zonder tuin?

  (leuk je weer gevonden te hebben, ik ga je weer volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eej Thea, jij bent wel een echte crack hoor! (*visualiseer smiley met twee handjes aan de zijkant die omhoog en omlaag gaan) Dat is natuurlijk helemaal top als je al het zaad zelf weet te winnen. Linken is altijd goed!

  Ha Yvonne, mama van het kleine vrouwtje! Kan ze nog zo mooi tekenen? Wat een vraag trouwens. Sla kun je eten eej. Stuur je het Kaveetje met een schaartje op pad, knipt ze haar eigen sla-maaltje ennuh anders.... neem een konijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik wist niet dat ik kleine onvolgroeide sla ook kan eten *bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slik....ja maar hoe groot wordt het uiteindelijk? Of blijft het ongeveer zo?

  BeantwoordenVerwijderen