Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 21 april 2009

Meuk!!

Het huis rook heerlijk naar knoflook. 'Moet ik me ook inhouden Muisman, met het oog op je cursus morgen?', had ik gevraagd. 'Nee joh', zei ie, 'We hoeven niet bij elkaar op schoot'. Uhhh.... ok, dat scheelt!

Ik vind, spinaziemeuk zonder knoflook is als vis zonder schubben. Ja hoor eens, ik kon even niks anders bedenken. Anyway, men neme, knoflook, pepertjes naar behoefte, ui, champignons of oesterzwammen, spinazie en schimmelkaas (mag ook recht toe recht aan kaassaus zijn hoor). Ff Hutseprutte en dan bij de pasta. Ik heb ze net nageteld mijn vingers, ze waren er nog, maar het scheelde niet veel.

Meerwaarde gaven natúúúúúúrlijk de groentemannen die ik vanmorgen zorgvuldig uit de tuin had gehaald. Met een schaartje knipte ik de grootste spinaziebladeren uit de rijtjes. Als een chirurg zeg maar, we wilden namelijk geen beschadigingen aan de achterblijvers! Moest ik wel even om mezelf lachen,met m'n gepiel, want ik denk niet dat ik ooit eerder het geduld voor dit soort dingen heb kunnen opbrengen. Net als het verspenen van kleine zaaimannen. Het mooie is, al klooiende krijg ik werkelijk briljante gedachtes. Jammer dat jullie van dat fenomeen hier nooit wat merken eej! ;P

Kwam er na de oogst het probleem van de versheid. Ojee, we gaan er vanavond pas van eten dacht ik, hoe moest dat nou... Tssss, alsof Boer Biet anders wel met zijn tractor zo van het land de keuken in kwam rijden. Tijd voor een schop onder het eigen achterste! De verzameling lekker gewassen en drooggeslingerd en daarna in een zak met wat luchtgaatjes in de koelkast.

Nouja en de rest is inmiddels bekend!

5 opmerkingen:

 1. Ah heerlijk ik kan weer ruiken!
  En ik las al ergens iets over makkelijk moestuinieren. Wellicht dat ik ook een poging waag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah, zie..ik dacht het al van die spinazie, maar het idee van de rest erbij ga ik morgen ook uitvoeren, want dat klinkt als vingerloze handjes achteraf, wat dan weer jammer is natuurlijk, dus gewoon een flinke pan vol. Jammie, dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Min, Rijk en beroemd kan je er alles over vertellen!

  Margriet: als je schimmelkaas gebruikt, helemaal aan het eind erdoor door. niet meekoken, anders gaan de brokjes helemaal uhmmm.. smelten zeg maar. zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus het was lekker? Zal ik het ook eens proberen....als onhandige man. Dat ik het risico loop dat Maria zich een ongeluk gaat lachen als het mislukt? Maar het klinkt zo lekker dat ik het risico maar eens neem. Jam jam....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alle vingers hebben het dus gered maar een flink aantal "tenen" heeft het met de dood moeten bekopen nadat ze hun " stinkende best" gedaan hadden , hoe wreed kan een mens zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen