Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 20 april 2009

Ze sucken wel

Je mag wel bijhouden hoeveel leidingwater er in zo'n tuin gaat zitten met het omrekenen naar een netto tuinopbrengst in euries. Jeminee, wat een zuipschuiten zijn al die kleine plantgasten. Zeker nu er al een hele tijd geen regen gevallen is, schreeuwt de grond en zijn tijdelijke bewoners om water. Nou heb ik geen regenwateropvangmogelijkheden, maar wel plenty plekken waarop ik dat zou kunnen realiseren. Dus dat wordt een actiepunt op de to do list! Niks mis met een beetje gieteren.

Binnenkort hoop ik dat er oostindische kers, goudsbloem en papaver opduikt in de tuin. Zou niet toevallig zijn hoor, want ik heb deze bloemetjes gezaaid. Lijkt me nou zo'n vrolijk gezicht straks, helemaal zomer zeg maar.

Ga ik nu even wat foto's nemen en zet ik ze later vanavond nog wel even op de site..... bij deze!Update: ik kreeg net klachten van de koude grond. Heb kapucijners uitgescholden voor peultjes. Sorry!

9 opmerkingen:

 1. het groeit als kool zeggen ze wel eens ,en bij jou doet alles het enorm goed. zijn de appels al rijp??????ootmarsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier sinds vanmiddag een medetuinierster. Mijn moeder kreeg bijna een hartverzakking toen ik mijn volgeladen auto (hout, turfmolm, bemeste tuinaarde, vermiculite, nieuwe tuinklompjes tsja, kindertuinhandschoen en zaadjes) voorreed. Het principe van makkelijke moestuin hadden we na 5,5 uur voor elkaar. Blog er binnenkort wel over haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch wel knap...vooral op die serre ben ik een beetje jaloers. Die moet er hier ooit ook komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge!
  wel indrukwekkend hoor!
  Wie gaat dat allemaal opeten?
  Zal je zien dat alles straks tegelijks klaar is!!
  Altijd zo...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er allemaal gelikt uit, die regenton moet je zeker doen. Is je rug al weer een beetje bijgekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ohhh,,,die spinazie kun je al eten, joh. Heeeeeerlijk. En moeten al die andere heerlijkheden nog de volle grond in ? en zo ja, waar laat je dat allemaal, want dat lijkt he heeeeeeeeeeeeel veul als je dat uitspeent en ja...heb je dan nog ruimte voor je eigen veilinkje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's! Het ziet er allemaal heel erg goed uit! Nog even en je kunt al dat lekkers gaan eten. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjee, je bent wel bezig. Ik neem even het virtuele petje af. Ik zit nog in het stadium van onkruid verdelgen. Maar de creatieve golf komt er aan. De eerste lavendelplantjes zitten al in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zal je altijd zien , ga je moestuinieren .... heb je een kurkdroge aprilmaand .......het is om te huilen maar ja , dat zijn óók maar wat druppels in de kurkdroge aarde !

  BeantwoordenVerwijderen