Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 23 mei 2009

Slijmballen

De slijmbrigade is op pad. Nou wist ik dat wel, dus ik had overal bordjes neergezet met; 'DAAR MOET JE ZIJN!' met een pijl richting de Hosta's. Ik vind Hosta's prima planten, maar je gunt zo'n slak ook een verzetje, dus die bloemen zijn er voor als het ware voor hun plezier.

Moet je niet denken dat ze dankbaar zijn of zo. Welnee, sterker nog ze negeren mijn gulle gebaar volkomen en stomen volle kracht vooruit op de net ontluikende Dahlia's af. Met desastreuze gevolgen. Sommige planten zijn weer helemaal terug bij af. Hoezo fris groen. Fris niks zal je bedoelen met gratis slijmspoor. Tsss....

Nou ga ik vanavond eens een paar keer patrouilleren. Kijken of ik er een paar van die glbbermannen in de kraag kan vatten. Zet ik het hele zootje af bij de Hostasnackbar, slibbersluipen ze ook niet terug. Hoop ik.update 23.30 Ik heb een stuk of wat van die knapen in de kladden gegrepen. Waren alweer aan het klimmen en kanen geslagen. Het lijkt erop of een bepaald soort Dahlia met licht gekleurd blad meer geliefd is dan de meer donkere soort. Zien we misschien toch nog een bloemetje dit jaar...

5 opmerkingen:

 1. Volgenss mij zitten de glibbers hier op de site en zorgen ervoor dat ik geen reatie kon plaatsen op het vorige logje .....nu maar hopen dat het nu wél lukt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een griezels.....goed dat je er een paar te pakken hebt gekregen!!!

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik probeer hier te reageren maar ik krijg steeds bericht dat je weblog wordt afgesloten. geen idee waarom. Maar ik ben er nu al een tijd mee bezig en houd het daarom maar bij deze reactie in de hoop dat het later soepeler gaat.

  slakken in de tuin. Jij bent nogal soepel, ik verzamel ze en dan gaan ze heeeeel ver weg. Richting grasveld bij de sloot. En wie niet wil luisteren maakt kennis met de korrels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden ook een kudde zich slap lachende slakken, hahahaha, wat een lekkere courgette plantjes. Bier schijnt te helpen?! Manlief stond al klaar met een blikje waar nog wat inzat, maar ik wist niet zo goed hoe ik dat moet doen. Vond een blikje in de tuin ook wel een beetje aso staan namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen