Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 22 mei 2009

TOP-recept

Ik kreeg van Stadsmollinnetje een recept voor tuinboontoppen, het stond in het blad landleven samen met nog veul meer andere boonrecepten. Voor de tuinboontoppers onder ons in het kader van 'we gooien zo min mogelijk weg!'

Omelet met toppen van tuinbonen (4 personen)
ingrediƫnten:
1 vergiet vol tuinboontoppen
4 eieren
1 dl melk
zout en peper
klontje boter
(evt.: bonenkruid)

was de toppen van de tuinbonen en laat ze goed uitlekken. Kluts de eieren met de melk in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het klontje boter in de pan en laat het smelten. Zet daarna het vuur hoog en voeg de tuinboontoppen toe. Laat ze even slinken en giet het eimengsel erover. Zet het vuur zachter, bedek de pan met een deksel en bak de omelet tot die gestold is. Je kunt de omelet koud of warm serveren. lekker op grof bruinbrood met wat chutney.
Tip: bak wat bonenkruid mee.
In plaats van tuinboontoppen kun je ook spinazie of snijbiet gebruiken.

3 opmerkingen:

  1. Met de variatie van spinazie klinkt het goed. Persoonlijk houd ik niet zo van poepetonen. Ken jij ze ook onder die naam, Mama Muis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De top die in jouw tuinbonenplanten zit, moet er uit. Om luis te voorkomen en om meer energie naar de boon te laten gaan dussuh dat moet jij ook straks doen lot!

    Nee die naam ken ik niet limoentje... ik moet zeggen... het wordt er niet aantrekkelijker op, poepetonen ghehgheh :P

    BeantwoordenVerwijderen