Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 14 mei 2009

Vroeg hoor.


Ik heb al bijna voor 10 euro geoogst uit de tuin. De opbrengst bestond voornamelijk uit spinazie, bindsla en rucola, maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, ik ga al die jongens nog maar een keer zaaien, want eenmaal boven de grond zien ze er uit om op te vreten zal ik maar zeggen :P.

Tien euro is ongeveer 10% van de input. Dat is hoopgevend, want de grote oogst moet nog beginnen. Peultjes (plantje nu 20 cm), kapucijners (kniehoog), boontjes (10 cm met 2 ferme blaadjes), mais (10 cm), aardbei (bloemetjes en minivruchtjes), tuinbonen (ook kniehoog) enz enz.... Ennuh heb ik het nog niet eens gehad over al die liefde en zorg (heul veul) die er is ingestopt. Dat proef je gewoon! (oh, oh, wat overdrijft het weer fijn)

Vandaag werd de puincontainer opgehaald en een bigbag wit zand gebracht. Het witte zand moet onder de paadjes die nog aangelegd gaan worden en wordt ook gebruikt voor opvulling rond de steentjes die al liggen. Tis me wel een klus hoor. Je moet geen haast hebben anders word je ongelukkig. Heel veel stenen hebben cementresten, dus die bik ik een beetje bij zodat ze stevig liggen. Anders kan ik net zo goed de muur meteen omgooien eej. En sommige steenstapels verplaats ik van links naar rechts op zoek naar die ene die moet passen. 'Mag ik nou eindelijk eens blijven liggen?', smeekte zo'n cementerige rooie rakker. Dat mocht. Heb um maar niet verteld voor hoe lang (jaren en jaren en jaren)... Krijgen we daar weer gedoe over.

Waarom ik zo vroeg ben vandaag met m'n blog weet ik ook niet.. denk dat ik er in de loop van de dag nog wel een fotootje bijplant.. zou kunnen... weet je nooit natuurlijk... dus.. ga ik nu maar weer even naar buiten. Latur!

*******

Was ik weer. Het pleintje is klaar. je zal wel denken, bij elk plaatje legt dat mens d'r hond prominent in beeld, maar dat is echt niet zo. Sam zit gewoon altijd met z'n snufferd vooraan.

De volgende stap in the making of the schaduwtuin is het insluiten van de cirkel met grond. Op andere plekken breng ik nu wat hoogteverschil aan (of is het laagteverschil) en de aarde die daar vandaan komt gooi ik tegen de buitenkant van het muurtje. Pas als de hele schaduwtuin zo'n beetje vorm heeft gekregen, bestel ik grond bij een bedrijf. Dat wordt dan de toplaag waar straks de plantjes in komen te staan.

12 opmerkingen:

 1. Wij aten gisteren voor het eerst uit de tuin. Romeinse sla en puree met tuinkruiden..mmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. miljoenenjager14 mei 2009 om 15:51

  Wat ziet jouw moestuin er goed uit, zeg! Heel netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat mooie witte mandje met al dat mooie groen zag er dan ook fantastisch uit Tijdtussendoor!

  Dank je wel Miljoenenjager. Zou je niet zeggen dat ik van nature slordig aangelegd ben eej :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest zo lachen! Ik las bigbag een beetje te letterlijk. Twijfelde eerst aan mezelf, toen aan jou, uiteindelijk snapte ik het! Haha, dom zeg.
  Maar het ziet er echt super uit! Dat muurtje vind ik geniaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, geniaal was het woord waar ik niet op kon komen. Dank Henderijn :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oo! Wat een prachtige moestuin! (nu ben ik een beetje jaloers, maar weet ook hoe ontzettend veel werk *ehm, liefde* erin zit..
  En tien procent al, da's niet slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Knofje. Nou het is niet eens zoveel werk geloof ik, meer dat je het een bietsje bijhoudt. Dat zeggen ze ook van het huishouden en daar geloof ik dan weer heulemaal niks van! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. beste moeder (of oma :) ) muis.
  via mevrouw ekster ben ik bij je terechtgekomen.
  helaas is er bij mevrouw ekster niet veel meer te doen, maar ik gun het haar van harte na alle drukte heeft ze haar rust verdient.
  allereerst je schrijft heerlijk, kan er echt van genieten.
  wat betreft je witte tornado (hond) ik heb er hier ook eentje zitten (kleinere maat maar goed, evenwel aanwezig) waar ik ben is zij, ze zit op het moment achter mijn stoel te duwen zodat ik op het puntje mag. ik in de tuin zij ook , ik naar boven de was doen zij ook.
  maar ach het is wel gezellig zo'n schaduw....
  je hebt een heerlijk moestuin, hoop dat het een goed oogstjaar wordt dan hebben wij het ook, de bindsla is bij ons ook favouriet, groet goed en blijft mooi in vorm wij noemen ze onze eenhaps sla. zoonlief zegt je hoeft het niet klaar te maken, je legt een tomaat, geschilde komkommer en een bindsla op het bord en je bent klaar....
  bedankt voor je ontzettend leuke schrijfstijl, ik hoop nog veel van het gezin muis en je grote witte tornado te lezen.

  veel liefs jenny (en zoonlief want zelfs hij leest je wel eens, maar moet er eerlijkheidshalve bijzeggen dat dat is voor de foto's van de hond en niet voor je geweldige tuin... :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Jenny, wat een ontzettend leuke reactie. Zit hier helemaal te glunderen! Ennuh... Ik wens jou ook een heel goed tuinseizoen toe, je kunt wel raden waarom natuurlijk :P Jij verwerkt de opbrengst ook in je log zag ik. Leuk! Schilder ze deze week en heel veel groetjes voor jou én je zoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En een poot van Sam voor z'n collega natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, wat ontzettend mooi zeg!Ongelovelijk. Is deze kunst genetisch?Ik hoop het maar...

  Lot

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vast en zeker Lot! Maar een beetje puin doet ook wonderen :P

  BeantwoordenVerwijderen