Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 9 juni 2009

Alles heeft tijd nodig


We hebben een beetje huisarrest. Ik zeg expres we, want Sam moet rustig aan doen, maar dat heeft ook consequenties voor mij. Arme wij :P . Wat zeg je Sam? Ik heb geen oorlogswond én geen ongemak dus ik moet niet zeuren? Hmmmm... daar heeft druifstra een punt. Kijk, dit is z'n been momenteel. Kek geschoren met een verticaal aangebracht snij-accent. Het is eigenlijk onvoorstelbaar wat ze tegenwoordig kunnen op medisch vlak. Ook Sam boft dat ie anno 2009 leeft. Vijftig jaar geleden was hem misschien een heel ander lot beschoren geweest denk je ook niet?

Anyway, ondanks alles tussendoor toch nog wat doende met de schaduwtuin.
'Het lijkt verdeurie wel een verkeerspark', zei ik tegen Muisman, 'met al die paadjes en een rotonde'. Over een paar dagen komt er een vrachtauto met 10 kuub tuingrond (van gecomposteerde groente). Dat kost 185 euro inclusief brengen.

Het is de moeite waard om links en rechts te informeren. Ik zag al prijzen van rond de 59 euro per kuub. 'Kun jij je herinneren dat we ooit bedragen als drie of vierhonderd euro hebben uigegeven voor tuingrond?', vroeg ik ongerust aan Muisman. Dat leek hem ook sterk en gelukkig kon het idd heel anders.Even voor de leuk hoe het voorste deel van de schaduwtuin er eerst uitzag.... en dan een plaatje van 'hoe het er nu voor staat'.


Het voorste stuk wordt bij het grasveld aangetrokken en daar waar het allereerste paadje ligt komen de planten in de borders, tot helemaal achterin dus. Nog even wat rommel wegwerken en een portie stevig kruien, dan kan de afwerking beginnen!

4 opmerkingen:

 1. Het pootje van Sam bekijkend kreeg ik wel even de "pippers", wat een jaap van een snee!
  Als de plaat zo lang is als de jaap???


  het krijgt al iets parkachtigs, waar je fijn wilt wandelen op een zonovergoten zondagnamiddag, met op de rotonde een hightea!
  mooi gedaan zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat hélemaal oedkomen met de tuin én met Sam natuurlijk .
  Ben ik ( rietepietz) de énige die last heeft met reacties plaatsen ? zolang ik het anoniem doe lukt het wel maar daarna geeft hij weer een storing aan en moet ik de site opnieuw aanklikken .Kan natuurlijk ook mijn "spullen "liggen als de rest er geen last van heeft ,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje meid, wat heb jij een boel werk verzet!Compliment hoor.Het krijgt idd iets parkachtigs!!
  Wat zullen jullie kunnen genieten als alles klaar is. Ga je open tuin houden dan ?? Dan komen we kijken !! Leuk.
  Voor jou is het natuurlijk ook niet erg om even pas op de plaats te maken. Verwen je Sam maar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat wordt echt heel mooi! Ach, arme Sam..... gelukkig komt het goed inderdaad. Geef hem maar een dikke knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen