Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 29 juni 2009

Ja, ja, nou weten we het wel!

Had ik al gezegd hè, dat die siliconen bakvormen echt helemaal de top zijn.. nou, maakt niet uit, zeg het gewoon nog een keer. Dat heb je als je het licht hebt gezien, dan wil je de boodschap uitdragen! Maaruhm.. wat zijn die dingen een zegen als je graag een taartje bakt. Nul procent aankoeksel, nooit meer invetten en ze zijn er in allerlei modellen.

'Hou je bord maar omhoog knul!', riep ik tegen Muiman en wipte van ver een halve quiche, zo uit de vorm, zijn kant op. Echt waar, zo makkelijk gaat dat! Anyway, het was er ééntje van (geblancheerde) peultjes en gebakken courgettes, met twee mini-uitjes en knoflook. FF bladerdeeg tot een bakje vouwen (4 stuks), dan de groente bedekken met een eimengsel (3) met een heul klein beetje room (we willen geen sopje eej), peper, zout en 150 gram oude kaas. Dekseltje er op (2 stuks). In de oven mikken, half uurtje wachten.... sjo sjmakelijk joh!

Nu uitbuiken en dan straks nog even twee deurtjes verven. De keuken schiet hard op! Die feestelijke opening op 1 september (dat is dan de worst die we voor onze neus hebben gehangen, je moet toch wat hebben om naar uit te kijken :P) halen we zeker en vast!

4 opmerkingen:

 1. Heej Mama Muis, zou je dat recept er niet cpmpleet op kunnen zetten? Of doe jij dat op je gevoel? Lijkt me nl wel iets om eens uit te proberen.
  Peulen en courgette zat!!! Dus wie doet me wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :P Er is wel een recept van idd, maar waar dat is... ik doe het op gevoel. je kunt de taart ook met broccoli maken dan doe ik één forse struik en een bakje champignons. uien 1 grote of twee kleine. Ik had nu een normale courgette en dan een ons of 4 peultjes schat ik....

  Het is trouwens nog geen sinterklaas Doortje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet zelfs niet waar je het over hébt .... zó weinig zijn wij "van de bakkerige " !

  BeantwoordenVerwijderen