Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 30 juni 2009

Kiek noe toch eens wat mooi ja!

Vandaag even plaatjes kijken, anders ga ik weer neuzelen over het verven van deurtjes enzo. En trouwens ik wil nog ff wat laten zien van de tuin.

De augurk en komkommerplantjes groeien mooi de lucht in. Ze hebben van die grijpklauwtjes waarmee ze zich vast kunnen zetten. Sommige hebben echter nog niet helemaal begrepen waarvoor de stok dient die ik naast hun voetjes heb gezet, dus daarom help ik ze maar een handje. Bind ik gewoon de grijpertjes met een mooie platte knoop aan elkaar vast. Geestig niet.Ondertussen groeien er al kleine bloemetjes uit de steeljtes. En waar een bloemetje is komt vast ook een vruchtje. Moet wel, want de 15 courgettes die in de maak zijn, hebben ook allemaal zo'n fleurig hoedje. Vast het zelfde principe.Tot mijn grote vreugde zag ik dat er zich al een maisje ontwikkelt.In de kas groeit alles als een dolle. Ik heb zo'n 30 kleine tomaatjes geteld en er zijn ook nog heel veel bloempjes (alwéééééér die bloempjes).Maar het allerlolligst vind ik deze: mijn allereerste paprika! (niet te hard zeggen, anders is ie van schrik weer weg. Het ding is misschien iets van 2 cm :P)oja, vandaag nog 599 gram peulen geoogst en 2 kg tuinbonen. Al met al heb ik nu voor 63 euro uit de tuin gehaald. Geeft wel een vertekend beeld natuurlijk, want normaal gesproken zou je niet zoveel peulen eten. Die jongens kosten wel 2,29 per twee ons bij de Appie. Maar toch eej, maar toch!!!!! (Nou Miep, genoeg gepronk en geborstklop, maar ik vind het ook zo leuk al die groeisels!!)

7 opmerkingen:

 1. Sjoën sjoën zeggen ze hier !!
  Heerlijk dat alles zo geweldig groeit!
  Bij komkommers heb je niet zo erg dat probleem van jongetjes of meisies bloempies!!
  Dat vind ik bij courgettes veel erger opvallen!Als je pech hebt..krijg je geen vruchten!!
  En al een paprika.....snotverdorie, die zijn al veel verder als die van ons!!!
  Nee Mamma Miep,ik vind het heel leuk voor je,ik geniet met je mee.

  Enne......ik was alvast aan 't oefenen,tis weer zoooooo Sinterklaas!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De aardappelen weeg ik ook. Nu al bijna vijf kilo van één kilo pootgoed. Voor de rest gaat alles hier een beetje dezelfde gang, alleen groeien mijn augurken over de grond ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwwauwwauw! T ziet eruit om op te eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Euhh..! dat maisje is volgens mij nog maar de bloemaar die bovenin groeit.
  De kolven komen aan de zijkant van de plant om en om langs de steel!
  Dacht zeg het maar even anders is het zo teleurstellend!!
  Maarruh ziet er heerlijk uit, bij mij gaat het ook als een tierelier met de groentes en ander eetbaar spul.
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is toch fenomenaal zoals het bij jou groeit. Het ziet er professioneel uit. Wij hebben op het koertje een tomatenplant die enorm uitdijt en ook al tomaten draagt. Voor ons een hele vooruitgang want tot dan toe groeide alles maar langzaam.

  We hebben zelfs een paprikaplant maar die is nog in het kleuterstadium, dus voorlopig nog geen vruchtjes denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. verdeurie lineke, je hebt gelijk, das idd het toefke op de kop.. wist ik ook wel natuurlijk, maar toen even niet meer (hum)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt mij als stadsmeisje inderdaad érrug leuk om alles te zien groeien .Maareg... genoeg gepronkt? Zijn de pronkbonen al op dan ?

  BeantwoordenVerwijderen