Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 28 juni 2009

Sabotage

Net een courgette losgerukt van de moederplant (wreed) en vijfhondereenennegentig gram peultjes geplukt. Mooi! Ondertussen is mijn wortelbed en heel aardbeienplaza volledig omgewoeld. Sneue bak. Ik heb een vaag idee wie de dader is. Signalement, zwarte bontjas, zonnebril en relatief grote roze graafhanden. Laat bij voorkeur bergen achter waar je ze niet wilt. Hmmm, ongrappig.

Er rust sowieso geen zegen op mijn wortelgebeuren. Eerst heb ik ze in een ondiep bakje gezaaid, hetgeen niet handig was. Daarna kwam een rijtje in de tuin helemaal niet op, waarschijnlijk omdat ik ze te droog had laten staan en nu ligen de zaadjes ergens in een onderaardse tunnel. Ik denk dat het wortelverhaal klaar is voor dit jaar; no more peenstories, webpiepels. :P

Ondertussen gaat Muisman het gevecht aan met de slakken. Rond zijn pepervelden heeft hij een streep wit zand gestrooid. Kijken of de slijmballen vanavond allemaal achter het dijkje staan met een beteuterd kopje. 'Da was hier gister toch nog nie eej?', hoor je het dan gonzen en na een korte exercitie in het nieuwe landschap, druipen de gasten met de buik zwaar van het aangekoekte zand, mopperend af.

Als dat nou eens waar was...

Op de foto zie je de Muismandijk liggen. Mooie vesting hè! De velden links en linksmidden, staan vol pepers. Rechts zie je een paar courgetteplanten, de ananaskers en wat paprikaplanten.

3 opmerkingen:

  1. Ik lig hier in een deuk:0))) Je schrijft leuk, Muis! En ik ben benieuwd of de slijmerige slakken wegblijven daar... moet ik ook maar een rondje zand om mijn schoenen leggen, dan trap ik er ook niet meer in:W

    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewéldig verhaal , maar er is hoop , er is met dit warme weer wel een andere manier om aan peentjes te komen .......... lekker stevig doorwerken dan komen ze vanzelf te voorschijn hoor ik altijd !

    BeantwoordenVerwijderen