Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 17 juli 2009

Bewerkelijke jongens

Als je een groot gezelschap te eten krijgt, zet dan geen verse kapucijners uit eigen tuin op het menu. Dat is veels te veel werk. Tja, zomaar een gratis tip van Miep de ervaringsdeskundige. Ik heb gisteren namelijk alle kapucijnerplanten uit de tuin gerooid, kaalgeplukt en daarna de erwten ook nog 'ns bevrijd uit hun jasje. Pfffffff, dat was nog een hele klus. Uiteindelijk kwam er 2117 gram vanaf. Samen met een eerder oogstje, bracht dat de stand op 2647 gram. Wel sneu voor de mannen. Ze moesten na een warm bad, linea recta de vriesla in. Gelukkig hebben ze elkaars gezelschap nog denk ik dan maar.

Ondertussen zit ik ruim over de 100 euro opbrengst uit de tuin. Dat vind ik echt hartstikke leuk en als ik denk aan de dingen die er allemaal nog aan gaan komen.... Magnifique! Voor mij kan het tuinjaar nu al niet meer stuk. Binnenkort zal ik even een foto maken van mijn echt überpoepige paPrikaatjes. Die gaan goed hoor!

Over beeld gesproken. Mijn laptop heeft verloren, alle filmpjes zijn ingeladen en nu ga ik met een simpel editorprogrammaatje 'ns ff wat knippen en plakken. Kijk, ik kan dan wel uren kijken naar Sam z'n acties of de capriolen van Minimuis, maarja dat ben ik hè, beutje (heul klein beutje maar hoor) bevooroordeeld. Dusssuhm, ik zal er eens even een klein hapklaar brokje van proberen te maken. Latur!

3 opmerkingen:

 1. ja ,oma's hebben dat ... dat een pietsie bevooroordeeld zijn over het nageslacht en ach , we doen niemand kwaad toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg Miep...wat is dat voor een soort groente parikaatjes ??? Och een Oma mag wel eens een typfoutje maken, niet !!
  Het gaat wel goed met je tuin,geweldig die opbrengst, en je bent nog niet eens op de helft !

  Ik ga morgen voor de eerste keer een courgettesoepje creëren! Ik ben benieuwd naar de smaak !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :P Dat zijn echt heul lekkere hoor, die parikaatjes.... zal er eens even een peetje tussen zetten, da worden het weer paprika jubilandskaatjes. Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen