Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 8 juli 2009

Ik dacht toch echt...

'Kruimel nu de roquefort over de saus', stond er in het recept.... Leek me een prima plan, maar dat feest ging niet door! Na het openen van de koelkastdeur stond ik helaas oog in oog met een pakje gorgonzola. Gevalletje in de warrie. Halverwege omgeswitcht van een courgettesoup, waarvoor ik die kaassoort oorspronkelijk had gekocht, naar de moussaka met een ietwat ander ingrediënt zo bleek. Een schimmeltje is een schimmeltje zullen mijn hersencellen gedacht hebben. Zucht, stelletje kaaskoppen....

Anyway, ik kan jullie nu dus wel als het ware proefondervindelijk meedelen, dat de variant met gorgonzola ook uitstekend binnen te houden is. Ooit griezelde ik trouwens van kaas met blauwgroene kleurtjes erin, maar smaak kun je echt ontwikkelen (net als alle andere zintuigen eej). Das mooi, want hoe meer smaken er op je persoonlijke palet passen, hoe meer er te genieten valt! Hmmm.. ik denk dat ik van die laatste zin maar een tegeltje laat maken.

10 opmerkingen:

 1. Nou Mama Miepie vertel maar aan Sam dat ik vandaag het haasje was ! Een nat haasje welteverstaan!! Tjonge jonge jonge wat was ik nat!Bah bah.....ik hoef niet meer, geef mijn portie maar aan Fikkie. Laar de zon nu maar weer gauw komen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sam moet grinniken Doortje... onaardig eigenlijk hè? Ik vind het heel zielig voor je hoor (giffel, gniffel... ja hoor 'ns ben zelf vandaag ook alweer twee keer in een bui beland!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL, ik moet zeggen dat ik de receptjes nooit zo nauwkeurig opvolg dus die gorgonzola had ik er gewoon over kruimeld hoor en dat zal ook lekker gesmaakt hebben. Ben een crea bea in de keuken, en van een beetje free whelen ben ik niet vies. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kaasblauw past bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lees ik dat goed in het recept ? 48 tl (theelepels) allesbinder ?????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat lees je goed! Maar ik denk dat het een vergissing is. Ik heb in de yoghurt (bij mij crème fraîche) 4 theelepels gedaan en in de tomatensaus ook. Kwam helemaal goed :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat ik nu eens een reactie kan plaatsen!!
  Je recept zal best lekker zijn maar ik gruwel van kaas!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je, dat het ongelofelijk moeilijk is om bij jou een reactie te plaatsen?
  Knuffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yep, weet ik Jenny ennuh... sniksnotter-gierende uithaal- .. ik kan er helemaal niks aan doen. Is iets bij blogger. Ik krijg zelf ook foutmeldingen, maar die negeer ik en dan druk ik gewoon weer op 'plaatsen' en dat doet ie dan negen van de tien keer ook (maar super dat je toch ff doorgezet hebt) knuffie t'rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij krijg je met zo'n ontwikkelde smaak last met andere dingen die zich ook spontaan een paar kilo meer ontwikkelen dan je lief is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen