Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 3 juli 2009

Kaalslag


Zo! opgeruimd staat netjes. Ik heb de peulenplanten uit de grond getrokken en lekker kaalgepukt. Kwam ik toch nog op 612 gram uit. In totaal och 3908 gram geoogst. Veul man! Dat had ik niet zo in de gaten, bijna 4 kilo. Anyway, nou als een dolle de grond weer even fatsoeneren en dan kunnen de nieuwe bewoners een sleutel krijgen.

Ik heb een preienfamilie op het oog. Gisteren aan Meisjemuis gevraagd of ze op de markt wil kijken naar miniplantjes en als het even meezit krijg ik ze vandaag al! Betekent natuurlijk wel een extra uitgave in het tuinbudget. Hmmmpffff en ik had net zo mooi de 75 eurogrens bereikt!

Even wat anders. Binnenkort moet ik nodig op jacht naar weckflessen. Had ik mooi de kans om ze gratis-en-de-voor-niets te krijgen, zeg ik met m'n stomme kop; Neu, neu, neu... geen belang bij. Had ik er niet aan gedacht dat ik straks met een weeshuis augurken zit, die in de verste verte niet naar een augurk smaken (nee toch?). Ze moeten eerst ingelegd worden zoals dat heet. Snotverjoppie wat ox!

6 opmerkingen:

 1. Je kunt natuurlijk ook potjes gebruiken met schroefdeksel! Werkt verder het zelfde,als die ouderwetse weckflessen !!
  Jeetje mina....jij hebt nogal plannen!
  Nee dat doe ik niet meer(in een vroeger leven wel)ik vond ze ook niet zo lekker als die uit de winkel !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LOL, je hebt helemaal gelijk, voor een lekkere gurk moet je wel even wat doen maar dan heb je ook wat. Ik spaar zelf de lege potjes van de jam en andere zaken voor het inmaken en voor mijn eigenste jammetjes en zo. Wellicht vind je gratis weckpotten en zo op marktplaats?

  Leuk blogje heb je, ik vond je via Doortjes moestuin.

  Weck ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kan ik me nou niet voorstellen Doortje dat jouw augurkjes minder lekker smaakten dan die uit de winkel!

  Ha Yolanda, dank! Markplaats of potjes idd en ik dacht later, misschien is even een bezoekje brengen aan de inbrengwinkel ook nog wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Productief stukje tuin geworden , met al dat geld dat er over blijft zou je zelfs potten kunnen kópen als ze niet gratis te vinden zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn erwtengroen is ook al uit. 2.478 gr ;)
  Nu hoorde ik dat je de wortel beter in de grond laat. Ze laten kalium achter en voeden zo de grond. Voor volgend jaar dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe dan ook pure winst Riet!

  Mooie cijfers, tijd tussendoor! Hmmm, wist ik ook niet van de wortel... nouja, you win some etc... :P

  BeantwoordenVerwijderen