Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 5 juli 2009

Tuin lief en leed


Sam sloeg Muisman met een stok tegen zijn hoofd. Dat was nou ook niet aardig van het beestje! Muisman was net bezig met één van zijn vele nuttige hobby's, het scouten van de moestuin op lelijke mannen en andere zaken, zoals hij dat zelf omschrijft. Het moet gezegd, de man heeft er oog voor, in tegenstelling tot andere muizennestbewoners. Kan het zomaar zijn dat er een tuinalarm afgegeven wordt. 'Miep, er zitten witte dingetjes onder op je maisbladen.' Verdeurie, had ik dus niet gezien hè.

Maar ik dwaal af... Het slachtoffer van de brute aanval zat op zijn hurken voor een peperplant toen Sam dus de stok waarmee hij aan het spelen was, wild van links naar rechts zwiepte (oeps, solly, zei Sam). 'Au', lachte Muisman (hij kan veel van het witte monster hebben) en wreef over z'n eigen bolletje, 'dat deed zeer!!' Wou ik wel geloven eej :PAnyway, wegens groot succes rukte ik vandaag nog maar eens wat planten uit de grond. De tuinbonen dit keer. Kon ik lekker rustig op een schaduwplekje wat gaan oogsten en doppen. 7400 gram boon kwam er uiteindelijk van de struikjes. Super.

Nu is er ruimte voor de prei, voor boerenkool én nog wat broccoli. De plantjes 'kosten op de markt haast geen drol', zoals Meisjemuis altijd zegt, dus er kon best even wat aangeschaft worden. Mijn tuinuitgavebudget heb ik daarom opgehoogt naar 85 euro (dat is heel ruim genomen hoor). Ondetussen komt de 100 euro opbrengst al aardig in zicht! Mooi man!

Kijk, dit zijn de plantjes van de markt.

3 opmerkingen:

 1. O jee....slaag krijgen van je hond !!!
  De wonderen zijn nog niet de wereld uit !! Hahaha .....die Sam!
  Alles goed intussen met zijn poot?

  Had je alles vol staan,dat je eerst moet ruimen?
  Dacht die ruimte bij jou, is oneindig !

  Oja, ik verzamel al lang potten, dus als je er nodig hebt, kom ze maar halen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oepsie! Een ongelukje zit vaak in een klein stokje. ;-)

  Heerlijk tuinboontjes, die heb ik ook al diverse keren geoogst. Uiteraard met lekker veel vers bonenkruid uit de tuin want die sneue verlepte bosjes die ze je in de winkel aanbieden ...... laat maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie een mens wil slaan kun je altijd wel een stok vinden ,of eh... was het nou toch anders ....

  BeantwoordenVerwijderen