Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 22 juli 2009

Veul man!

'Zie jij al wat zitten', zei ik tegen Muisman en tilde mijn kin op zodat mijn neusgaten in het zicht kwamen. 'Nope', antwoordde Muisman, 'En bij mij dan Miep, komen ze er bij mij al uit?'. Nee, ik zag niks. Gelukkig maar, want ik had er al weer zes (!) in mijn armen. Joekels van courgettes en het einde leek nog lang niet nabij.

Gelukkig vond ik al googelend zo'n 40 recepten om de groene rakkers in te gebruiken, dus er viel nog genoeg te variëren. Laatst kreeg ik trouwens flink op m'n donder van zo'n plant. 'Of ik dat nou niet stom van mezelf vond, geen oogst niet goed, lekker veel oogst wééér niet goed'. Had ie wel gelijk in ergens natuurlijk.

Ik wist het niet, maar je kunt ze ook invriezen, in plakjes bijvoorbeeld, dus dat ga ik nu maar doen. 1 minuutje blancheren, even snel afkoelen en dan hup de diepvries in. Maandag komt ons nieuwe vriezertje. Drie lades, simpel en niet duur, maar wel energielabel A+. Das netjes toch? Mooie aanvulling voor later in het seizoen en preventief natuurlijk, met het oog op onze reukorgaantjes eej. :P

10 opmerkingen:

 1. Zeg Mausie, heb je al een recept voor Courgettesoep? Ik vond ze best wel lekker!!
  En het noten/courgettebrood wat ik al eerder op mijn blog geplaatst heb?? ook om je vingers bij af te likken. Mmmmm.....dat ga ik zaterdag maken. En vrijdag m'n pasta recept, ook met courgettes!!

  Hoeveel planten heb jij wel niet staan dan, als je ze al in de diepvries moet gaan doen????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zal eens even kijken bij dat broodreceptje van je Door. Dat lijkt me wel wat. Ik heb 4 planten, maar die blijven aan de lopende band vruchten geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ook 4 is teveel, maar gelukkig heb ik 2 dochters die erook wel wat kunnen gebruiken, en ook nog een schonemoeder!!!
  Je moet eerst de courgette raspen en mengen met de suiker, eieren en de olie.
  En dan de rest van de ingrediëntener door scheppen.....dus niet als een gek er door zitten roeren !!! (vrije vertaling van er door lepelen)
  Blijft een beetje nattig, maar ik vind het super lekker. Dikke klodder boter erop !!Mmmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he, dus voor continue oogst moest ik maar aan de courgetteplanten, begrijp ik? En waar haal ik dan de beste / goedkoopste zaden/plantjes? Ik ben beginneling hoor met courgettes in de tuin. Lafje heeft alleen verstand van tomaten, komkommers en sla. Lol.

  Groet, Lavender (lafje)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, 4 planten lijkt mij ook een tikkie te veel van het goede. Heb er zelf 2 staan en dat is echt genoeg want ja, na een tijdje komen die dingen echt je neus uit want je blijft oogsten en daar valt op een gegeven moment niet meer tegenop te eten. ;-)

  Puike aankoop dat nwe vriezertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oef Lavender, :P als je van iets maar genoeg neer zet, heb je al gauw continune oogst :P de goedkoopste... dat weet ik dan weer niet. Ik koop het zaad bij de bolster, kweekt biologisch. wel goed spul.


  En ik maar denken Yolanda, zou vier wel genoeg zijn ... huhuh

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn bedoeling was 2 stuks. Ik had er 4 gezaaid...voor het geval dat.......
  Een gaf ik er weg, en in plaats van dat nr 3 naar mijn tuinvriendin ging, bracht zij me een plant mee, die ze gekregen had. En die al een heel stuk groter was dan de mijne ! Dus had ik er weer 4 !!! Weggooien.........dacht 't niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, courgettes!
  Ik kreeg er een paar van m'n mentor. Heb er {weer} een lekker soepje van gemaakt. Grootste deel van de soep staat nu in de vriezer, wel zo gemakkelijk.
  Deze exemplaren waren ook joekels, een foto ervan is onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Precies , dat is hét probleem van zelf tuinieren als je niet een ouderwets gezin hebt met een kind of twaalf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen