Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 25 augustus 2009

tuin updeetje


Ik zit er wat mee, met mijn boerenkool bedoel ik dan. Het zijn nu al schitterende planten al zeg ik het zelf,Kijk maar eens naar die steel! Maar kan ik er nou pas in de winter -na de vorst- van eten? Ik denk namelijk dat de struikjes tegen die tijd dan wel het formaat van een boom hebben aangenomen. Dussuh... zijn er nog boerenkoolkenners in de zaal, want dan hoor ik graag hoe jullie dat doen. Nu al plukken en dan invriezen ofzo... afijn, gaarne licht in de duisternis.


Nou nog even pronken met m'n nieuwe lichting bonenplantjes. Er zitten al allemaal kleine bloemetjes tussen de blaadjes. En een oude wijsheid luidt 'waar een bloemetje zit, komt vanzelf een boontje. Gaat goed! De mais heeft ook al dikke kolven. Straks doen Muisman en ik niks anders meer dan gele jongens knabbelen. Even in de stomer en hupla, beetje boter en zout! Lekkerrrrr.


Ik heb trouwens laatst een nieuwe stomer gekocht bij de ALdi voor 30 euro. Mooi dingetje en betaalbaar ook. Denk dat we er wel plezier aan gaan beleven. Na de miskoop op Marktplaats (weet je nog wel) nu toch maar op safe en een winkelexemplaar aangeschaft.

Anyway, dit zijn de paprika's die in de tuin geplant zijn. Ik denk dat ze uiteindelijk niet onder doen voor hun familieleden in de kas. Het is hooguit dat ze wat later verkleuren denk ik. Veel zijn het er ook, maar ja, hoe kan het ook anders met zo'n zomer eej!

10 opmerkingen:

 1. Hallo muis,

  Als je boerenkool in de vriezer doet geeft het niet die lekkere smaak dan als de vorst erover is geweest. Dan zet er iets om in suiker ik weet niet precies wat dat dan is maar ik heb het ook weleens in de vriezer gedaan maar vond het niks. Gewoon wat later zetten.lijkt me een betere oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan je geen raad geven ivm de boerenkool. Wél kan ik zeggen dat het heeeeeel lekker is, zo vers uit de tuin... (maar dat wist je zeker al?!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Johanna. Volgend jaar dus wat later!

  Jij eet ze zonder de vrieskou er overheen Heike?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Muisie,
  Gewoon laten staan die boerekool, komt helemaal in orde! Groeit nu niet meer zo hard, en ze zien er perfect uit!

  Gr Wouda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Wouda, het worden geen bomen begrijp ik en rustig laten staan. Ga ik dat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is nog helemaal geen boerenkoolweer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad Min, des te beter dat ze nog ff kunnen blijven staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik las laatst op een blog dat de kinderen mochten kiezen wat er op zaterdag voor eten werd gemaakt,ze kozen boerenkoolstamp.
  Het was lekker geweest schreef ze, ik kan niet meer vinden bij wie ik het las.Dus het kan wel!!

  Maar ik hoef het sowieso niet, geef mijn portie maar aan de konijnen.
  Wij aten gisteren wasboontjes salade, lekker joh !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mamamuis,
  boerenkool is de laatste jaren zo gekweekt dat er geen nachtvorst meer nodig is om te eten.
  Het is dus "zoeter" gekweekt dan in mijn jeugd.
  Maar als ik de laatste boerenkool kan oogsten, ik pak eerst de onderste bladeren dan kan de bovenkant evt. nog groeien, dan laat ik een paar maaltijden in de vrieskist voor als ik een keertje zin krijg in stamppot mous. Groningers onder elkaar! Een dag of tien geleden nog stamppot gemaakt. Heerlijk!!!!!!!!!!
  Het komt goed met dat "goudje".
  Hartelijke groet en tot laters,
  Gerrie uit Pekela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HA Door, lijkt het maar zo of ben je een beetje zinnig met eten. je lust volgens mij geen tuinbonen, bietjes (of heb ik dat mis) en de boerenkool mag ook naar Sam? :P

  Dat wist ik niet Gerrie, dat er een nieuwe soort is. grappig om te horen. Van de planten de onderste bladeren nemen, dan heb je al gauw een portie en remt het de groei niet. Das een goeie tip.

  BeantwoordenVerwijderen