Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 26 augustus 2009

Drie keer daags halen we niet

Het is lastig met onze Sam. Hoewel ik het zelfreinigend vermogen van bijvoorbeeld de vacht als één van z'n sterkste punten zie - hoe zwart geworden ook, na pakweg uurtje is ie gewoon weer wit - geldt die kwaliteit kennelijk niet voor z'n tanden. Apart hoor, want Sams grote hobby is kauwen en knagen. Dan moeten die stukken ivoor in z'n bek toch wel schoongeflost en gekrabt worden zou je zeggen. Niks hoor.

Hebben we het beestje even diep in de ogen gekeken en wat gewetensvragen gesteld. Rook je soms knul, drink je koffie of rode wijn? Eerlijk zeggen, je kunt nu nog gebruik maken van de inkeerregeling als het ware... Nee, niks van dat alles aan het handje hoor, clean als maar zijn kan, ons monster.

Anyway, daarom zijn we al een tijdje aan het poetsen. Dat wil zeggen, ik doe het poetswerk met een speciale rubber hondentandenpoetsdop op mijn wijsvinger, of iets wat daarvoor moet doorgaan. Je kunt ook zeggen dat ik zo goed mogelijk probeer mijn klavier tussen de malende kiezen vandaan te houden. Sams doel is namelijk het zo snel mogelijk soldaat maken van de tandpasta. Dat is spul speciaal voor honden en hij vindt het een delicatesse. Als we klaar zijn krijgt ie altijd een klein bolletje pasta als beloning. Dat smakt die dan nog even lekker weg. Zie ik mezelf nog niet doen na het poetsen van de tandjes, een lekker dotje paradontax, miejammie-brrrrr.

7 opmerkingen:

 1. Dag Mamamuis,
  ik vind parodontax toch echt de "lekkerste" tandpasta. Misschien vindt Sam dit ook wel lekker.
  Hartelijke groet en tot laters,
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HA Gerrie, ik moest eerst heel erg wennen aan de smaak van paradontax, maar gebruik het nu al jaren en vind ik pepermunttandpasta niks :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker zeg.........doe me ook maar een bolletje!!!Hihihihi..dus niet!
  Bah, maar ik zie je al bezig. Waar is de tijd gebleven dat honden een bot kregen om de tanden schoon te maken!
  Nog even dan gaan ze ook aan de deo.Of gebruiken ze dat ook al?(lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, je moet wat over hebben voor een goed gebit he, ook voor je hondje. ;-) Ik denk dat als ze tandpasta met chocolade smaak zouden hebben, jij ook nog wel een extra bolletje zou lusten als beloning, ik in ider geval wel. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gheghe *fluistert* deo was nog niet zo gek eej, maar laat Sam het maar niet horen, Door....

  gouden handel natuurlijk,, Yolanda, die chocoladesmaak, heb je niks lekkers meer in huis, kun je altijd nog met een tube tandpasta aan de slag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Madame M heeft jarenlang speciaal voer voor haar tanden gehad. Binnenkort wordt er weer eens naar het (al flink gehavende) gebit van haar gekeken.
  Dank dus voor de reminder, op 13 oktober vorig jaar, was ze voor het laatst bij die dierenarts :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt mama muis, hoor ik Madame M nou mopperen, Min...

  BeantwoordenVerwijderen