Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 4 augustus 2009

Zuur!


'Wat kijk je zuur', zei Muisman, 'maarrruhmmmm het ruikt hier nog zuurderderder'. Inderdaad, scherpe analyse van de man. Het was zo zuur als wat in de keuken. Ik had net de deksel van een pan vol borrelende azijn gelift. Geen afzuigkap aan natuurlijk, dus in de keuken rook het ook nogal sterk zeg maar. Pfff, moest er even van bekomen.

Maar het was voor de goede zaak eej. Drie kilo Ceetjes was ik aan het klaarstomen, om als zoetzure blokjes de rest van het aardse bestaan in een potje te slijten. Lekker, maar dus wel een beetje uhm.... riekend! Heb trouwens een simpel receptje uit landleven gebruikt. ingrediënten zijn zout, ui, kurkuma, mosterdzaad en suiker. Lekker overzichtelijk.

Anyway, Het bijzondere ceetje staat nog steeds te pronken op het aanrecht. Kon er niet toe komen... Je gaat je toch hechten aan zo'n beestje hè :P

7 opmerkingen:

 1. Ik heb net gegeten, maar hmm dit ziet er smakelijk uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ja, dat heb ik ook es gemaakt en is errug lekker!
  Mijn courgettes zitten er ook aan te komen, al een paar geoogst, t,is hier altijd wat later, hmm?
  Wat ook lekker is, nieuwe aardappeltjes, roerbakken met in dobbels gesneden courgettes met kerrie en op het eind verse peterselie, jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmmm, als die bij mij in de kast staan, is hun leventje achter glas (schuif es op ik wil achter het ruitje zitten) wel kort hoor! Heerlijk.
  Lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De C-tjes zijn er duidelijk óndersteboven van !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit recept komt als geroepen, ik zoek al een tijdje naar een recept voor spul in zuur.
  Alles koken in azijn en dan in de weckpotten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. yep knofje, dit is de beschrijving
  een kg courgette in blokjes en 2 uitjes in stukjes, met 3 eetlepels zout aantal uren wegzetten.

  Daarna goed afspoelen en uit laten lekken. Dan 3 tl kurkuma en 2 tl mosterdzaad en 300 gram suiker met 500 ml in azijn aan de kook brengen.

  courgette-uimengsel even mee laten koken en dan de courgette heet in de weckfles, afvullen met het vocht. Nou en dan dekseltje dicht en op de kop laten afkoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. uhm sorry, kurkuma 2 en mosterd 3!

  BeantwoordenVerwijderen