Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 28 oktober 2009

Als een pier, mensen

Nou zeg, zitten Muisman en ik klaar op de bank voor het traditionele kopje koffie na de maaltijd.... zegt het koffiezetapparaat 'doe het zelf maar'. DOE HET ZELF MAAR??? Is dat ding nou helemaal gek geworden, waarom denkt meneer dat ie op het aanrecht mag staan dan.. nou? nou? nou? Om z'n mooie design-outfit te showen? Dacht het niet!! OM KOFFIE TE ZETTEN JA! *hyperventileert van ergernis*

Snotterpetotter zeg. Ongrappig natuurlijk. Want tuurlijk kunnen we met een keteltje en een filter aan de slag. Alhoewel, ik heb geloof ik niet zo'n ding dat zelf op een thermosgeval kan staan, maar daar is overheen te komen. Ik heb gewoon geen zin om een nieuwe te kopen -KOST-JA-HASSSSSTIKKE-DUUR-JA- In groningen zeggen ze heul veul ja, wisten jullie dat al?

Anyway, We gaan niet meteen over tot begraven. Muisman gaat de dwarsligger nog even onder handen nemen. Een doodsoorzaak vaststellen of - laten we uitgaan van het postitieve - weer tot leven wekken, kan ook natuurlijk. Ga ik nou maar even wat water op het vuur zetten.

10 opmerkingen:

 1. Mama muis,
  Dat is geen stijl. Geen koffie na het eten. Maar als het moet kun je zelfs koffie maken in een pannetje. Echt Gronings hoor. Ja van vroeger..........
  Ik hoop dat muisman het apparaat kan redden.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hoop ik ook Gerrie, maar ik heb inderdaad even met de hand gezet, dus we zitten al weer heel tevreden met een kommetje op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ouwerwets gedoe is vaak best (even) leuk...
  Toevoeging aan noodpakket: oploskoffie! Of kan die kaduuke koffiezetter zo'n waterkoker naast zich niet velen? Alweer geen nood: oploskoffie kan ook met in een pannetje gekookt water! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenwijs ding! Hoop dat ie enkel een snipperdagje genomen heeft en morgen gewoon weer werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeel vervelend !!

  Hebben ze in Groningen geen senseo?

  Voor noodgevallen ? Of gewoon voor de lekkere trek?

  Maar de ouderwetse manier werkt ook nog steeds!

  Leut ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier zei het koffiezetapparaat niks, hij gaf gewoon zo'n harde knal dat de stop eruit sloeg. Daarmee kreeg ie wel in één keer meer aandacht dan met jarenlang gepruttel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een goed excuus voor je gevonden (om een nieuwe aan te schaffen). Wist je dat het koffiezetapparaat gemmiddeld 60 uur per jaar gebruik wordt om koffie te zetten en 240 uur om de koffie warm te houden (en senseo's zijn helemaal energievreters schijnt)! Voor onder de 40 euro heb je al een kofiezetapparaat met thermoskan. Als die het dan langer dan drie jaar vol houdt consuminder je er weer vrolijk op los!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh met dank aan Ilja ben ik reuze trots op ons koffiezetter. Want er is in de (meer dan?) 10 jaar dat wij hem hebben nog maar 1 onderdeel van vervangen. En dat was niet de koffiepot :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Koffie na de maaltijd is onmisbaar en erg gezellig, hopelijk heb je een handige muisman ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja , dan kom je flink op de koffie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen