Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 27 oktober 2009

Vroeger enzo

Op Twitter heb je topics. Dan heeft iedereen het over een bepaald onderwerp zeg maar. Vandaag was: 'toen wij jong waren'... een item. Kon je dan iets over melden als je zin had.

Tja, wat was er nog niet toen ik jong was dacht ik toen en twitterde voor de leuk iets over Ken van Barbie, die in zijn begintijd nogal een stijve hark scheen te zijn geweest. Ik weet het niet uit eigen ervaring, mijn Barbie was lesbisch of ongewild vrijgezel, dat kan ook natuurlijk. Nouja, ze had alleen vriendinnen-barbies wil ik maar zeggen, want een Ken heb ik KENnelijk nooit gekocht.

hum, maar toch hè, lastig. Wat was er anders in mijn jeugd en dan zonder computers en mobieltjes te noemen eej. Nou, ik geloof dat je maar twee soorten brood had; bruin en wit en geen afstandsbediening, moest je naar de knop om te switchen ennuh...

Nouja, ik ga nog maar eens nadenken over dit intrigerende onderwerp dat kan slaan op aardse en niet aardse zaken. Want wat ik wel weet: toen wij (heel) jong waren, was een veertigplusser een fossiel uit het stenen tijdperk... uhm, dat beeld heb ik inmiddels moeten bijstellen :P

6 opmerkingen:

 1. Vroegah, toen had je nog geen cd's. Toen luisterde ik op vrijdag naar de top 40, met de casettebandjes in de taperecorder. Klaar om de hipste liedjes op te nemen voor op m'n walkman.

  Toen schonk m'n moeder nog water op de koffie in de thermosfles.
  Toen ging ik naar de fietsenmaker om m'n licht te laten maken ipv naar de Hema voor fietslampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MMM, ik herken teveel in deze log. Misschien moet ik mijn kop in het zand steken en niet meer meelezen. Je wordt zo op de feiten gedrukt..... Mijn zoon vindt mij ook al zo'n fossiel met mijn guldens (wat zijn dat nu weer), we hadden geen computer (jaja, dat weten we nu wel...) enzovoorts. Snik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een feest van herkenning, nou ja.....feest :-) ik weet nog dat ik op mijn achttiende mijn collega van 28 (getrouwd en 2 kinderen) al errugggg oud vond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk onderwerp! Bij komt op: droeg ik bruine ribbroeken met knalgele spencers.

  Tsja, ik groeide op in de jaren zeventig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh we hadden heel veel. We hadden een pick up, langspeelplaten en we deden net of we in Grease meespeelden. En wij waren nog niet eens de muzikaalste van het stel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voel me ter plekke stókoud ....ik ben van '42 dus géén barbie , géén TV , de distributieradio nog meegemaakt ,geen wasmachine, en al helemaal geen TV toen ik nog op de lagere school zat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen