Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 5 oktober 2009

Dacht het niet!

Ze moeten bij Essent nog maar eens even een hartig woordje spreken met hun verbruiksmanager. Een toffe knul, maar ik denk dat ie ons wel in de problemen brengt met z'n adviezen.

'Vul de meterstanden in en kijk of je je voorschot aan moet passen, dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan!', stond er in het mailtje. Meterstanden invullen? Leuk! Ooit, toen het huis nog een energieverslindend monster was, hielden we dagelijks het verbruik van gas en licht bij. Muisman had een mooi computerprogrammaatje gemaakt waarin alle gemiddelden berekend konden worden, het hoogste gebruik of de meest zuinige stand, verrekend met de dag en nachttemperaturen, de wind en weet ik veel wat meer. Laag uitkomen werd gewoon een sport op den duur.

Anyway, nu kijken we eigenlijk niet meer naar de standen om, maar dat mailtje van die manager.... misschien toch leuk om aan mee te doen! Dus dat werd; inloggen, standen invullen en even wachten.... Muisman en ik deden de bankgordels om zetten ons schrap. Die maandelijkse 162 euro energiekosten zou wel verhoogd moeten worden....

'Beste Muizen, verlaag jullie maandbedrag maar naar 78 euro!' Huh? Muisman en ik waren blij dat we in de gordels hingen. Wat een schok! 'Miep, heb je wel goed gekeken?', vroeg Muisman en ik gaf um geen ongelijk. Tjonge, nog maar een keer dan.... 'Nee, echt. jullie betalen teveel hoor', riep de verbruiksmanager, ga zo door en er zit straks 420 euro in jullie te ontvangen knip.'

Nou, we laten het gewoon zoals het is, want die manager, das vast een broekie die het nog moet leren......

6 opmerkingen:

 1. muisje,
  ik had een paar maanden gelden hetzelfde. Ik vond ook de volledige korting per maand te link. Nu betalen we wel minder voorschot maar niet hun advies. Maar vandaag zijn ze wezen opnemen dus wie weet wat er gebeurd.
  Ik hoop een meevallertje!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een vreed advies ja , niemand gaat ineens de helft minder energie gebruiken !De verbruiksprijs is wel wát omlaag gegaan maar de rest van de kosten (een flink deel van de rekening)gaat geen cent vanaf !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het gewoon laten zoals het was. Het is toch altijd veel leuker om aan het eind van het jaar geld terug te krijgen, dan bij te moeten betalen? :-) Ik lees sinds kort je weblog, erg leuk. Ik ga me zo toevoegen als volger.
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij laten 't ook gewoon staan zoals 't staat. Ik heb liever een meevallertje in één keer, dan dat ik ineens terug moet gaan betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach deze maand komt de meteropnemer langs. En die gaat vast weer mompelen dat we echt minder verbruiken dan hij bij onze woning verwachtte.
  En wij hebben nu een maandrekening van iets meer dan 100 euro :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HA Gerrie, komen ze nu al opnemen bij jullie. Wij moeten de winter nog door. Pas in maart weten we meer. Hoop dat jullie een zakcentje over houden!

  Nee, ik heb er ook geen goed gevoel bij Riet, de winter moet nog komen en we gebruiken meer energie dan vroeger. domweg omdat de keuken klaar is bijvoorbeeld en er een afwasmachine is en een grote oven...

  Ha Patrick, superleuke avatar heb je (en leuk dat je meeleest!)! En die theorie van het terugkrijgen onderstreep ik!

  Helemaal mee eens Mijke. Bijbetalen voelt helemaal als geld wat je veel liever aan leuke dingen besteed had

  Klinkt goed die maandrekening van jullie Min. Zo'n bedrag zullen we niet gaan redden, dan moeten we echt drastische maatregelen nemen denk ik. We hebben een huis dat rondom vrij staat, dat maakt het ook altijd wat duurder.

  BeantwoordenVerwijderen