Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 20 oktober 2009

Dominomoment

Fijn is dat toch, zo'n kettingreactie van ongewilde zaken.

Staat je logeerkat op scherp wanneer je gewapend met een etensbakje naar een buitenvertrek vertrekt, waar het beest niet naar toe mag, omdat de kleine Tijger even alleen eten moet eten, waar je logeerkat niks van mag hebben, vanwege het feit ie alleen brokjes gewend is.

Ontsnapt ie dus bijna bij het openen van de deur, maar probeer je um voorzichtig op te pakken om geen schrik te veroorzaken. Zakt de bril van een paar euro -en dat zal je weten ook qua gammelheid- van je voorhoofd waar je het ding gemakshalve naar toegeschoven had, omdat je hersenpan anders zo in de war raakt van al die merkwaardige +1 info, die alleen prettig is wanneer je leest.

Grijp je in een reflex naar ut leesfokje, om um niet te laten vallen -want geen fok is ook niet alles-, laat je alsnog de logee schrikken, inclusief de kleine tijger, die trouwens als een grote tijger stond te schreeuwen om z'n bakje voer, maar nu abrupt stopt, waarop beide katten wegsprinten, gelukkig een kant op waar geen verdere ontsnappingsmogelijkheden zijn en lijkt alles misschien toch nog onder controle.

Vindt Sam, die zich tot op dat moment redelijk gelaten zat af te vragen waarom al dat lekkers eigenlijk zijn neus voorbij ging, de schrikreacties bij zijn tegenpolen zo grappig dat ie keihard achter ze aan sprint, zodat er ergens in een hoek van dat andere vertrek veel schuif, stuif, boink en uitglijgeluiden te horen zijn.

Waarna iedereen ofwel gekalmeerd en gevangen ofwel gecommandeerd moet worden en logeerkat nr twee de lachende uhh... vijfde is, die in eerste instantie gewoon lekker op een afstandje lag te kijken, maar heeft besloten in alle ontstane commotie dan maar aan de inhoud van het bakje te beginnen dat zo lang even op de grond was geparkeerd.

Je het bakje moet bijvullen voor de kleine tijger en dan ook maar een schoteltje maakt voor de logee die dat toch echt zo vreselijk graag wil, zodat je kunt wachten op een kattenbak vol merkwaardige zompige logeerkat-uitwerpselvormen, terwijl ze zo mooi langwerpig, rond, hard en prettig verwijderbaar kunnen zijn.

Fijn is dat toch.

6 opmerkingen:

 1. Hehe......je zult wel bij moeten komen!!!
  Ik snap best dat je van zoiets moeilijks errugg moe geworden bent!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor, dat je tijdens zo'n gebeurtenis zo goed oplet.
  Je zult het maar allemaal moeten beschrijven, poeh!
  Lachen!! (voor ons dan)

  Boekwrm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weet je.....hier wordt ik dus héééélemaal rustig van, alleen het idee al, dat dit soort dingen niet alleen bij mij voorkomen. Echt...heerlijk, dankjewel Muis, ik sta meteen zelf minder op scherp :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, er is er ook maar één die zo'n situatie zo beeldend kan beschrijven ;) Uitrusten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm hier hadden we ooit Zwarte Snuiter die speciaal voer kreeg voor zijn nierproblemen.
  Soms in spagaat gestaan, om te voorkomen dat Madame M er niet mee vandoor ging.
  Na het overlijden van Zwarte Snuiter de brokjes gewoon gemixt met haar voer.
  Alles goed met de tijger?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahahahahhaa , sorry hoor , ff geen reactie ,kettingreactie van tranen met tuiten ...wegens lachstuipen enzo ......

  BeantwoordenVerwijderen