Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 15 oktober 2009

Lang zal het groeien!


Minimuis had de feestmuts al op vandaag, maar dat was iets te voorbarig denk ik. Al zit ie er aan te komen het 300ste kivaatje van 25 dollar.

Wat een prachtige manier van hulpverlening is het toch, dat microkrediet gebeuren. Je leent aan mensen die van z'n lang zal ze leven bij een bank nooit in aanmerking zouden komen voor een krediet, krijgt (het meeste, want er gaat wel eens wat mis) terug en investeert (als je dat wilt) opnieuw. En je kunt het zo groot maken als je zelf wilt.

Ik vind het leuk om er even over te berichten. Per slot van rekening lezen aardig wat ten a day mensen nu nog mee met Muis at work en daarvan zijn er een heleboel die op de één of andere manier Vrouw Ekster hebben geholpen een beginkapitaal te vergaren.

Momenteel zijn er 285 kivaatjes. Daarvan zijn inmiddels 88 al weer helemaal afbetaald. Nu nog vijftien om de 300 mijlpaal te halen..... ik denk dat er deze maand nog een stuk of acht bijkomen, gefinancierd met terugbetalingen dus eej. Maar volgende maand..... dan zet oma ook een feestmuts op!

(update 16/10: er zijn er 11 bijgekomen, de stand is 296 hoe koel is dat!!!!!! )

7 opmerkingen:

 1. Woh zeg! Dat is inderdaad de investering waard! Ook zo onwijs goed van je dat je er ooit mee begon en nog steeds al die mensen helpt een kans te geven.
  En stiekem mis ik Vrouw Ekster nog wel een beetje. Al maakt Minimuis een hoop goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verschilt de uitbetalingsdag? Ik heb volgens mij nog niets weer te herinvesteren. Wel bijna 70 euro, dankzij Google -schreef zij hoopvol met de stand nog maar op 50 euro- Minimuis doet me denken aan de Mona reclame, met de hele familie met die bekers op het hoofd haha. Het is feest. Nou, ben HEEL TROTS op je hoor, met zoveel Kiva kredieten. Ik zit op een luttele 18 stuks nu.

  Heel wat anders, nog een sleutelhanger nodig voor de autosleutel van totootje? Of alvast voor minimuis haar eerste fiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou 285 vind ik ook wel een feestje waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HA Henderijn, het blijft ook superleuk om te doen. Ik mis vrouw ekster ook nog steeds, die gekke vogel met al haar handel (maar als je het tegen haar zegt, ontken ik alles hoor)

  Ik krijg altijd op de 15e een hele bubs terugbetalingen in één keer. jij niet Christel? is er achterstand in de leningen misschien? Ennuh luttele 18 stuks. ga je mond spoelen... elke lening, al is het er één, is een SUPERLENING!
  EN JA IK WIL EEN MOOIE RODE SLEUTELHANGER VOOR HET TOTOOTJE... KOST DAT?

  Je hebt gelijk min, en je hebt alle recht mee te vieren als vrouw eksters penningmeester :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou precies , lijkt me niet niks 285 kivaatjes ,van mij maf de feestmuts van minimuis best wat grote zijn hoor Nu overheersen die grote blauwe kijkers zo !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lees ik hier pas dat je vraagt wat zo'n sleutelhanger kost.... Oeps... Nou, C11 zit al in de envelop en is nu via Zwolle onderweg naar jou. Je hebt gelijk wat betreft de leningen :) Ik wil gewoon nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb net even gekeken, had ook geld wat opnieuw uit te lenen was. Moet eens kijken hoe ik dat heb ingesteld met de email daarover. Anyway, heb net Maria uit Peru geld geleend en nog een kleine donatie aan Kiva zelf gedaan. Blijft er nog $ 6,18 over voor een volgende dame.

  BeantwoordenVerwijderen