Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 14 oktober 2009

Zal me geen boon zijn

Zo, het 'ze staan vers in de tuin' bonenseizoen is voorbij. De laatste struikjes heb ik gerooid en kaalgeplukt. Toch nog 423 gram in het pannetje. Volgend jaar ga ik nog meer boontjes zaaien. Eerst een paar vierkante metertjes extra grond omspitten, want de tuin mensen, die is gewoon niet groot genoeg!!!!!

Heb zo genoten van al die opbrengst, dat vraagt om meer. Duzzzz... Nou, en dan komen er heel veel bonen zoals ik al zei zoals: tuinbonen, capucijners, peultjes, doperwten, sperciebonen, wasbonen (ooowwwwww das de limburgse naam, kan ik in enen niet meer bedenken hoe ze bij ons heten. Gisteren nog een half uur bezig geweest om me de naam van een actrice te herinneren. Wou beslist niet op internet kijken, wat simpel geweest zou zijn, per slot speelde het leuke mens in 'lost in translation', maar je moet het je hersens niet altijd de makkelijkse weg laten kiezen eej!... Afijn, na lang voor me uit murmelen wist ik het in enen: Scarlett Johansson. Ik zag haar in een Dolce en Gabbana advertentie voorbij komen, tenminste dat verbeeldde ik me)uhhh... en dan nog wat ik verder nog aan bonen neer zou kunnen zetten. Oja, stokbonen natuurlijk.

Tja, waar een boon is is een weg zeg ik altijd maar en beter 1 boon in je tuin dan tien in de lucht en uhm veel bonen maken nog geen zomer. Maar dat mag de pret niet drukken, zolang ze maar op je bord terecht komen!

6 opmerkingen:

 1. muisje,
  bruine bonen zijn ook lekker!
  En kievitsbonen, snijbonen en op zijn Gronings; droge bonen.
  Pas op dat je volgend jaar niet de hele tijd in de bonen bent.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk mag ik een boon worden Gerrie, als ik weet wat een kievitsboon is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach in de bonen zijn, overkomt mij zo vaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai-jai-jai-jaiiii straks komt boontje om z'n loontje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk...volgend jaar wasboontjes!!
  Dat word smullen, en als je ze wasboontjes blijft noemen..........smaken ze nog veeeeel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dacht wel dat jij er blij van zou worden Doortje, maar ik weet het weer hoor, het zijn... boterboontjes :)))))

  BeantwoordenVerwijderen