Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 16 oktober 2009

Woei enzo

Wat een wind joh. Heerlijk natuurlijk, al stond de pepertjestent in enen een stuk verderop. Nouja, ik jok, maar het blauwe dakje was gisteren, toen het ook al zo waaide, van het raamwerk naar onderen gewapperd. We halen het zeil weg, besloot Muisman en dat was maar goed ook, want het ging dus opnieuw aardig te keer vandaag.

Het huis beschermde het peperveld grotendeels tegen de harde wind, dus de schade bleef beperkt. Wel is in één van de afgelopen nachten ondanks de tent wat vorstschade ontstaan. Ook het verkleuren (rijpen) gaat nu langzaam... eigenlijk was een klein nazomertje niet zo gek. Ik zal eens even overleggen met Krol (ja vette kans, NOT, die man is gek op dit soort weer). Afijn, komt wat komt, we begraven ons ondertussen lekker binnen in huis met de houtkachel enzo.

Anyway, over binnen gesproken, Sam heeft het druk met een gruwelijk realistisch bot (op een groot laken, hoog jakkie-gehalte). Het ding is wel een 40 cm lang ofzo. Hij was er eerst helemaal beduusd van. 'Is dat van een echt beest?', vroeg ie en rilde, 'das toch zielig!. 'Maar Sammetje', zei ik, 'Waar ben jij nou elke avond in de berm naar op zoek dan', denkend aan de levende muisjes die hij medogenloos kraakte en opvrat. Maar dat vond ie toch héééél wat anders. Nouja van dat soort kronkeltjes, hebben mensen ook wel eens last, maar dan meer omgekeerd, nou ik er over nadenk....

6 opmerkingen:

 1. Ik kocht onlangs varkensneus met honing voor m'n hondje. Hoe het eruit zag en voelde na dat gesabbel... het is bij één keer gebleven. Voor een bot draaien we onze hand dan ook niet meer om :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. owwwwwww, naar beeld schets je daar meyser! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bah.......ben ik even blij dat ik geen hond heb!

  Als de pepers er af moeten kun je ze in de vensterbank leggen,dan kleuren ze vrij snel!!
  Kan ook met paprika's natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja klopt , ik heb óók zo'n kronkel .Wél smikkelen van een lekker stukje koe of varken ,maar géén kip of konijn omdat het plaatje van de poulier op mijn weg naar school mijn eetlust verstoort . Eind jaren 40 werden kippen nog ,in kratten opgepakt, levend bij de poulier af geladen en hingen gestript in de etalage aan het eind van dag .... evengoed een beste kronkel toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In het bos ving de viervoeter een konijn...hij was er helemaal van geschrokken dat hij het beest naar het hiernamaals had geholpen en ik nog meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben dan een poes als viervoeter, maar gelukkig hoeven we zulke eh.. smakelijke dingen niet voor hem mee te brengen. Het is eerder andersom! Dan liggen er weer eens wat organen en vogelpootjes onder de trap, of eh... (ik weet niet of een mama Muis dit kan waarderen..) maar eh.. een lief muizenhoofdje zonder lijf enzo.
  Heel vriendelijk bedoeld van hem, maar toch.. :-)
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen