Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 7 oktober 2009

Over bottels en pepers

Tijdens het wandelingetje met Sam zag ik ze hangen. De meest schitterende rozebottels (of is het rozenbottels)! Anyway, ik dacht, zal ik ze plukken en er sjem van maken. Maarja, ze waren iets roder dan de bottels die ik kende.... hmmm en de blaadjes van de plant, waren dat wel rozeblaadjes (of is het rozenblaadjes).... ennuh.... wat als ze giftig zouden zijn? Zou je net zien. De hele familie Muis op de intensive care.

'De hele familie Muis? Hoe kan DAT!'
'Ja, die Miep had zelf sjem gemaakt van bottels. Je weet wel, die ene soort waarvan iedereen weet dat je die juist NIET moet eten.
'Serieus? en dat wist niemand van dat zooitje onnozelaars?
'Nee, hadden ze nou nog NOOIT van gehoord zeijen ze... tssss...
'Nou zeg dat wel, tsssss.... onvoorstelbaar gewoon.'

Dussuhhh... nou heb ik ze laten hangen. begrijp je wel, want ik zag het al voor me. :P

Speciaal voor Muisman een klein filmpje van allerlei verschillende pepertjes uit z'n tuintje, die onder zijn waakzame en liefdevolle oog voor een - he lost himself- monsteroogst gaan zorgen! Muisman: RESPECT!!!De reclame voor radiohead (als je via joetjoep kijkt tenminste) krijg je er gratis bij (sommige lezers anyway). Kwamen ze zelf mee aanzetten... wel zorgelijk eigenlijk nou ik er over nadenk

9 opmerkingen:

 1. stadsmuismanpossin7 oktober 2009 om 21:37

  Poe, wat een pepers zeg! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is een "gepeperd"filmpje geworden mag ik wel zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En die wind.....is dat vast een voorproefje???

  Of krijg je dat niet van pepers??(lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie film! Muisvrouw (-:
  ... goed dat peperwereld niet ver van huis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil hier mijn rozen wel even laten bottelen, dan kun je het verschil wellicht zien..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ff snel naar de winkel rennen en zoek daar een exemplaar van het tijdschrift "Landleven". Daar staat een heel artikel in over allerlei rozenbottels. Misschien dat jouw exemplaren er ook tussen staan en kan je ze alsnog veilig versjemmen. Of niet...
  Succes
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad! Die van mij heb ik net uitgelezen, kom je nog in de buurt van Stad?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Miepieh,

  Geweldig die film van al die peperoniesch maar ehm een vraagje: zitten daaar ook niet zulke pepperige pepers tussen dat het giftig wordt?

  Een andere blonde vraag is natuurlijk wat Muisman allemaal met die verschillende pepers gaat doen? 20 smaken sambal? drogen en ophangen? drogen en in een fles olijfolie? In ieder geval een paar drogen en zaadjes verzamelen, zodat ik mijn adres een keer kan meelen?

  Ik wil nog meer filmpjes zien van jullie kasje en zo.......

  Groet,
  Lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig dat er iets over bottels in landleven staat, dank voor de tip Patrick ennuhhhh..... Possinnetje, we gaan dat even fixen.

  Ha lavender, dit peperzaad komt allemaal van de peperdealer. Er zit een hittegraad varieert van ik meen 6 tot 9, maar dat is ook de max. Ik denk dat het zo is dat als je maar genoeg in één keer eet, het vanzelf gif wordt. Net als met een kopje suiker. Maar normaal gebruik geen probleem. We gaan heel veel pepers invriezen en de rest idd zoals je schrijft. Tuurlijk kun je er een paar krijgen, mail idd maar even. Al weet ik niet of het zaad goed zal zijn voor een niewe ronde pepers. maar proberen kan natuurlijk altijd! Ik zal ook eens informeren bij kenners :)

  BeantwoordenVerwijderen