Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 9 oktober 2009

Snelbouw


Er staat momenteel een soort van iglo in de tuin. Hebben we gisteravond gemaakt, want de weersberichten hadden het over nachtvorst aan de grond. En met het zicht op de finish, voelde Muisman er niets voor om de gok te nemen met z'n pepertjes. 'We moeten maar een tent bouwen', besloot hij dan ook resoluut.

Afijn, we hadden nog wat oude panlatten liggen en ook een aantal van die overbekende en al 1000 keer gebruikte zeilen, weet je wel. Die dingen komen echt altijd weer van pas. En tape was er ook nog, dus het feest kon beginnen. Wel even de bouwlamp aan, want anders werd het heel erg op de tast allemaal.

Een kwartiertje later was het klusje gefikst. Bogen maken, beetje tapen en dan afdekken die handel. Wind werd er niet verwacht, dus de verankering van het geval mocht te wensen over laten. Hier en daar een steentje was genoeg.

Anyway, Vanmorgen stonden de pepertjes er nog fris bij. 'Ik geloof niet eens dat het zo koud geweest is', zei Muisman. Nou beter wat te voorzichtig, dan tranen met tuiten, zou ik willen zeggen eej. Kapitaalvernietiging willen we niet!

Het proces heb ik vastgelegd op tape. Zeven minuten vol donkere beelden, geritsel, gemompel, hond, zeilgedoe en schaduwen en nauwelijks een knip. Er gebeurt dus echt helemaal niks en al helemaààààl niet snel of flitsend. Maarja, dit is wel het dagboek van een doener hè. Dus voor de volledigheid het beschikbare beeldmateriaal, al ben je geloof ik niet helemaal lekker als je er idd naar gaat zitten kijken... boring :P :P

4 opmerkingen:

 1. Nou mama Muis, bij ons heeft het idd de afgelopen nacht gevroren !!!!

  Ik had niks afgedekt(wist niet wat er stond te gebeuren) en alles heeft het overleefd!!
  Gelukkig!!

  Blij dat bij jullie ook nog alles overeind staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb me even door het filmpje heen geschoven , krijg je toch wel aardig idee hoor ;-) Sam vond het ook best wel érrug interessant in het begin .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, ik ben altijd al "niet helemaal lekker" geweest, dus ja, ik heb t filmpje bekeken: heb vandaag de zolder uitgebaggerd en neem nu heerlijk de tijd voor mezelf, duzzz :-).
  Wat een goed team zijn jullie! En leve de pepertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach je had ook wel een hele grote hulp en aanvoerder (sam) heerlijk door het beeld lopend en met zijn grote flappers aan het kijken wat de rest aan het doen waren.
  pfff hier zit er nog eentje was vanmiddag walnoten aan het rapen en ze komt er ook steeds bij en heerlijk om je heen rennend en als er iemand anders aankomt heerlijk blaffend zo vanne dit is ons plekje.
  ach ja ze zijn toch wel lief die viervoeters
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen