Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 19 november 2009

Mond spoelen, tanden poetsen...

We keken even een stukje kindertv, Minimuis en ik. Zegt zo'n heel lief rozetekenfilmvarkentje ineens tegen een nogal niet lekker ruikende reus (was het geloof ik) 'Wat ben jij een vieze stinkende boerenkinkel(of pummel, zoiets).

Nouwwwwwzeggggg... 'Wat vind jij nou van die taalverruwing oma', vroeg Minimuis enigzins ontdaan. Tja, ik wilde natuurlijk geen oude muts lijken, maar ik dacht, tjonge, het wordt kinderen op deze manier ook wel met de paplepel ingegoten....

'Oma vindt het suf!', zei ik dan ook. 'suf', herhaalde Minimuis en ze proefde het woord letter voor letter 's-u-f... goed gezegd oma!' Nou en toen gingen we tevreden over zoveel eensgezindheid verder kijken.

Hum.

En dan nu even een filmpje van Minimuis, want ze is zo lief als ze haar tanden poetst!

6 opmerkingen:

 1. Ohh wat een skeetie! En een bjoetie! We hebben het filmpje even bekeken terwijl we op de bank zaten. Leuk hoor! Vind haar nogal op zoonmuis in zijn jongere jaren lijken! Niet dat ze op een jongen lijkt, maar in de grote lijnen vind je niet? Dezelfde mond en ogen.. Anyways, wij zijn geinspireerd geraakt en gaan nu ook maar slapen..
  Trusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik erger me ook "suf" aan het taalgebruik van onze media. Luister naar de radio en de K***-woorden (duidend op menselijke edele delen) vliegen je om de oren! Om nog maar te zwijgen over de F**k en Sh*t enzomeer... brrrrrr! Geen wonder dat mijn kids soms niet begrijpen dat dit soort taalgebruik "zo erg" is. En toch blijf ik het ze inpeperen!

  Prachtig filmpje van De Mini! Onlangs las ik in de krant dat het bar slecht gesteld is met de tanden van jonge kinderen. Ouders beginnen te laat met poetsen. Ook ik poetste al bij het eerste tandje, dus dit filmpje is een heerlijke deja-vu voor mij! En hoe goed doet De Mini dat!
  Overigens: naar de geluidjes te oordelen: die zat toch niet intussen het broekje vol te duwen ofzo...??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat een leuk filmpje!

  Kan de poetser misschien het grote geheim van niet-huilen-tijdens-poetsen weggeven?

  Ik voer hier iedere dag zowat een toneelstukje op om het tandenpoetsen gezellig te houden, maar het is altijd huilen (kan natuurlijk ook aan mijn acteertalent liggen :p).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb met open mond zitten kijken hoe dat kind van het tandenpoetsen zit te genieten. Een makkie voor oma. Wat doet oma OP die tandenborstel ????????

  BeantwoordenVerwijderen