Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 31 december 2009

Vertel eens wat nieuws :)

'Er moet toch elke dag wel iets zijn wat de moeite van het vermelden waard is', riep ik in juli 2006 en blogte vanaf toen bijna elke dag. Dat je veel van hetzelfde meemaakt als mens, wist ik al, maar als je logjes bijjhoudt word je je daar wel meer bewust van. Wat we moeten met deze info? Helemaal niks. Vandaag is muis@work een jaar oud. Ut ging bijna mis, maar toch! Morgen begint een nieuw jaar en om de wat te wennen aan al die nieuwigheid slaan we die dag gewoon lekker over. Wat dat nou weer voor nieuws is? jeu, vertel ik net, beetje opletten graag!

Anyway, ben niet zo van de voornemens met oud en nieuw. Tis vaak zo teleurstellend. Dan krijg je dingen als: (uhmmm… voor de duidelijkheid, volstrekt willekeurige voorbeelden *uitroepteken* :P)

JE ZOU TOCH..... stoppen met roken, minder eten, niet meer zo stoer doen, minder snel de auto pakken, vaker met je hond lopen, niet neuspeuteren onder het autorijden, het gat in je hand dichten, niet altijd de andere kant op kijken, je buik ook thuis een keertje inhouden , wat vaker spelen met de kinderen, het afval scheiden, verder kijken dan je neus lang is, niet zo snel/vaak oordelen, niet jokken over een aankoop, meer rekening houden met een ander, niet likken aan je vingers om vastzittende plastic tasrandjes van elkaar los te krijgen om er dan wat in te stoppen en dat vervolgens aan een ander te geven, dat zelfde (het likken) ook niet met een bladzijde in het boek/tijdschrift dat je leest maar geleend hebt, alleen nog maar slaafvrije chocola kopen, vaker de kattenbak verschonen, geen recepten uit tijdschriften bij de tandarts/kapper etc. scheuren, meer sporten/bewegen, eindelijk een goed boek lezen, minder tv kijken, je woord houden, op tijd komen, je ondereindje wat minder achtena lopen, gezonder eten, onthaasten, niet meer nagelbijten, je uitgaves bijhouden, niet meer vragen hoe het met de ander gaat en dan over jezelf beginnen, voortaan de gebruiksaanwijzing lezen, vaker wat van je laten horen, niet meer met een ijzeren lepel in een tefalpan roeren, niet meer alle chocola/snoep/koek/kaas/worst opeten zodat wanneer een ander 'ns zin heeft in wat zoetigs/hartigs, hij of zij misgrijpt, geen gegeven paarden in de bek kijken of spijkers oplaag water zoeken, niet bumperkleven, niet 'ouwe trol' roepen tegen jeugdige zestigers die niet kunnen inparkeren waardoor je 5 seconden moet wachten, het nou ECHT helemaal anders gaan doen, minder werken, niet meer op invalidenparkeerplaatsen gaan staan, niet meer hoekjes omvouwen in bladzijdes op de plaats waar je gebleven bent in het boek, je to-do lijstje eens keertje afwerken, je troep voortaan achter je kont opruimen, niet in je zakdoek kijken als je net gesnoten hebt..... EN NOU DOE JE ZO!!!


Ik ben daarom voornemens gewoon verder te gaan daar waar ik was gebleven.

Waar was ik....

Oja! M'n laatste blogje van 2009 aan het afronden : Dusssuh....wat ik nog wou zeggen: Maak er wat van in 2010!

10 opmerkingen:

 1. Jij weet steeds opnieuw mijn mond open te laten vallen. Waar haal je het allemaal vandaan zeg? Super! Ik denk dat ik me maar hetzelfde voorneem...
  (ook voor jullie de beste wensen voor 2010)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mama Muis ik wens je samen met allen die je lief zijn een fantastisch en gezond 2010.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een fijn, afwisselend en oogstrijk 2010 gewenst voor jou, Muisman en al jullie grote en kleine huisgenoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal goed , ik ben óók niet van "de goede voornemens" iédere dag is goed genoeg om van je fouten te leren en dingen te veranderen !
  In ieder geval wens ik je van harte een fantastisch 2010 met al die mensen die je lief zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goed en gezond 2010!
  Met genoeg inspiratie voor zulke hoogstandjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pppoehhhhhhhhh.........jonge jonge, wat een lijst!! Hoe krijg je het bijelkaar???

  Geen voornemens bij mij, wel de beste wensen!!

  Dat we elkaar nog veel tegen mogen komen!!Via de blog(alhoewel, in het echt mag natuurlijk ook)

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :D :D :D Kijk dat is nou weer een hoogstandje;) Schitterend! Ik pik het lijstje en plak em op een zichtbare plek, op m'n laptop, of de wc(nee niet op de pot!) ofzo;)iedere keer als ik dan teveel wil, lees ik dit maar door, helpt volgens mij altijd;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, begin ik weer over mezelf, voordat ik je een heel nieuw mooi gezond, happy,creatief enz, jaar toewens! Nou ja dat stond ook al op m'n blog, maar dubbel is nooit verkeerd;)

  groetjes, martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik ben het helemaal met je eens, al die voornemens die meestal de eerste maand al sneuvelen.Gefeliciteerd met je 1 jarig jubileum,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nououououehhhhhh...daar herken ik gelukkig helemaal niets van (ah...daar gaat het voornemen om niet meer te jokken), dus Mamamuis, we gaan met zijn allen vast weer een geweldig leuk jaar hebben. Anyway...dat wens ik jullie

  BeantwoordenVerwijderen