Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 25 januari 2010

1,2 weg ermee

Ben aan het opruimen. Alle onzindingen gaan het huis uit. Dat is nog niet altijd even makkelijk. Neem nou boeken. Jeu Miep, dat kun je toch geen onzindingen noemen! Neu, mee eens. 'Laat me je boekenkast zien en ik zal zeggen wie je bent', komt niet uit de lucht vallen eej,

Maar toch hè, maar toch.... de meters die ik heb, laten meer verval zien dan dat ze inspireren. Blaman, Het Hart, Wolkers, Sal Santen en nog heul veel meer. Allemaal goede herinneringen aan veel leesplezier, maar stoffig, bruin aan de buitenkant, gehavend en erger nog, al jaren niet meer aangeraakt.

'Waarom houden!' vroeg ik mij dan ook af. en nog eens, en nog eens en nog eens ennuh.. toen haalde ik een doos en liet er twee meter in verdwijnen. Voelde goed. Kan niet anders zeggen. Nou ga ik verder met mijn kruistocht die in het teken van selecteren zal staan, want alles weg doen wil ik (nog) niet.

10 opmerkingen:

 1. Boeken... Ik heb er ook heel wat van, net al ruimtegebrek. Dat heb ik ook veel. Alleen al dat papier verkopen, nee dat krijg ik niet zo makkelijk over m'n hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor alles is een tijd Limoentje. Ik verklaarde types die hun boekenkast opschoonden altijd voor gek, ZONDE! maar ja, zomaar op een mooie dag in januari was het zomaar zover! En aan de andere kant. misschien word jij wel zoals de mensen waar ik wel eens kwam in de thuiszorg. Moest je door een gang van boeken lopen en allemaal stapeltjes opzij schuiven om op een puntje van de bank te kunnen zitten. Waren vaak leuke en in elk geval bijzondere mensen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uhm maar je gaat ze toch niet in de prullenbak doen he? Verkoop ze dan op zijn minst. Want anders is het niet zo lief voor je boekjes....
  Goed bezig by the way, past helemaal in het thema van het boek dat ik van je geleend heb...hmm, verdwijnt hier nou mijn persoonlijke bieb?
  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weggooien doe ik ze zeker niet Lot, ennuh voor ik ze verkoop of wegbreng naar de inbreng mag je natuurlijk uitzoeken wat je wilt! (maar dat is natuurlijk helemaal niet in de stijl van het boek dat je aan het lezen bent...owwwww)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schreef op mijn weblog gisteren al over bookcrossing, boeken in het 'wild' achterlaten met een etiket erin met een uniek nummer. De vinder kan het boek dan op de website registreren als gevonden, het lezen (of niet) en het dan eventueel zelf ook weer ergens neerleggen. Ik heb vanavond mijn eerste boek 'gereleased' in Amsterdam, zomaar ergens op een vensterbank in een ziekenhuis neergelegd. Ben heel benieuwd of ik er nog iets van hoor. De website is www.bookcrossing.com. Misschien ook iets voor jouw afgedankte boeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha oogje, idd dat logje heb ik gelezen! Helemaal niet aan gedacht, maar wel een leuk idee eigenlijk. Een paar redelijke exemplaen kan ik nog wel opduikelen. Ga me er in verdiepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ehm ik heb nog wel een paar dozen met boeken staan, maar die wachten tot Pim, Frits en Ida er belangstelling voor hebben. En zoals je weet koop ik alleen tweedehands boeken voor een weggooiprijs. Toch kan ik ze na het lezen niet weggooien.... Resultaat uitpuilende boekenkast..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. opruimen brengt weer ruimte in je huis, je leven.
  Er is weer plaats voor iets anders.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. moet je maar een sleepbootje erbij nemen min, dan wordt dat de bieb

  Ware woorden Pelgrim en dat is ook een beetje de insteek, balast lozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hártstikke moeilijk om boeken weg te doen ,gelukkig zitten ze alleen maar in een doos .Ze vinden vast wel weer een goed thuis ,leuk idee waar "oog op de toekomst "het over heeft !

  BeantwoordenVerwijderen