Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 3 januari 2010

Aan de kapstok wil niet

De yoghurt was net over datum. Nou is dat niet iets om overstuur van de raken, maar consumptie ervan stond me toch wat tegen. De inhoud van het pak was namelijk bij leven en welzijn al wat dunner en meer sliebertextuur leek me heulemaal niks.

Maarja, weggooien gingen we niet doen eej! Nou, toen heb ik de hele mik opgehangen.. uhhm.. herstel gehang-opt! In een zeef met een doek, schaal eronder, nachtje in de badkamer. Dat laatste hoefde niet voor het uitdroogproces, maar deed ik om onze rovende wilde dieren uit de buurt te houden. Zet iets eetbaars in zicht en er gebeuren rare dingen.

Ze laten zich soms heel sneaky insluiten. Sluipt zo'n vierpoot achter je rug naar binnen en als je dan weer weg bent, kan ie alles 'ns ff rustig onderzoeken. Eigenlijk wacht ik op de keer dat ik de koelkastdeur open trek en zo'n doerak relaxed op een leeggebikt plankje me brutaal aankijkend toebijt; 'volgende keer wat sneller graag, ik kreeg het een beetje benauwd.' Om kou malen ze natuurlijk niet, die wandelende bontjassen.

Anyway, de volgende dag lag er een mooi stevig stukje gehangopte zuivel in het vergiet. Lekkerrrrrrr!

7 opmerkingen:

 1. Is dat lekker? Hangop? Denk direkt aan klimop, maarja, dat is heel wat anders natuurlijk. Waar is je autolog? Heb ik je idee gejat, is het origineel foetsie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Christel, minder groen en taai. Krijt de substantie van kwark. Totootje staat nu gewoon bij m'n linkjes, meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuw jaar, nieuwe kansen om tootootje-trug te krijgen (met Eksterrente).
  Tuinier, bankier en doe met plezier alle dagelijkse dingen en laat ons daarover meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Min, gaan we doen!!! En als het zo uitkomt wil je vast wel helpen met het checken van de plussen en minnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan het me nog herinneren van héél vroeger maar zelf hang ik eigenlijk nooit meer op dan de theedoek enzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke sport is dat he ? om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Wij worden ook steeds beter in het bedenken van recepten voor nog in voorraad liggende dingen, die eigenlijk op moeten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En je jas dan Riet? zooitje bij jullie hoor! :P

  yep Margriet, dat is het echt!

  BeantwoordenVerwijderen