Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 13 januari 2010

Tis een vóóóóógel!


Ik hield um al dagen in het snotje, de enorme roodborst (niks borstje) in de tuin. Echt waar, dat beestje is zo rond als een ton. Komt van de het appelwalhalla ergens onder een struik. Daar liggen alle rotte appeltjes op een hoop en het blijkt een echte vogeltrekpleister te zijn. Denk dat dikzak daar ook vaak te vinden is. Maar hij wil nie op de foto. Als ik aan kom sluipen met mijn camera, gaat ie er steevast van tussen.

Anyway, al loerend zag ik in enen een ander lollig vogeltje in een boom voor het huis. Maar wat was het, een mus, of een jonge roodborst. Weet er niks van,wie het weet mag het zeggen, maar leuk is ie wel. Toen dacht ik; 'die jongen moet ik maar eens vastleggen voor het nageslacht'.

Nou, dawas nog een hele toer. Stapel boeken in het kozijn, cameraatje erop, gordijnen dicht - zodat ik uit het zicht verdween - en filmen maar. Lastig, deels staande op een leuning en deels op de vensterbank en dan ook nog de stapel boeken in evenwicht houden.... Maar daarna heb je ook wat. Een echte vóóóóógelfilm! Voor de vóóóóógelliefhebber!

12 opmerkingen:

 1. Leuke vogeltjes en ik heb nu een laptop op schoot en daarom kan ik nu even niet opzoeken in mijn boek wat vliegt daar wat het zijn.
  Maar het zijn geen ijsvogels dat weet ik zeker :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een dikke vogel. Volgens mij zou ik er ook zo uitzien als ik een vogel was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maatje merel of iets groter? kramsvogel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar het zou ook wel eens een koperwiek kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen wonder dat jij dikke vogels ziet! Er is genoeg te eten, zo te zien! Mooi filmpje... het is inderdaad moeilijk om dingen op de gevoelige plaat vast te leggen: het overkomt mij ook, pak je heel discreet je camera, is het moment voorbij...
  En jij HEBT hem gewoon: het boek "Kerewin"! Mijn biep heeft hem niet, ik kan het natuurlijk aanvragen, maar dan ben ik dan weer de mens niet naar (dwars he...). Mooi boek?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bjoetie die koperwiek!

  Die mag hier ook wel eens komen smikkelen! Hij is zo mooi!

  En die dikke roodborst, dat komt niet van het veel eten maar door de kou! Roodborstjes zetten hun veren op als ze het koud hebben,dan worden het zo'n leuke bolletjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MIn, ik heb inmiddels uit betrouwbare bronnen dat het een koperwiek is. Kan ik me ook iets bij indenken zo met die oranje wieken.

  Heb jij een appelfiguurtje, Christel?

  Ha Marlies, Thea denkt het ook (dat van de koperwiek) en als ik het zo bekijk zitten jullie allebei goed!

  Das niet alleen dwars Libra, maar ook een béééétje raarrrrrrr. Heul Mooi Boek, gewoon lekker aanvragen!

  Neeeeeh Door, hij blijft zitten waar ie zit. hij is van ons! :P En die roodborst, das dan toch echt een bol hoor, en geen bolletje meer. Ze zijn schitterend idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi gefilmd en zo inventief met een stapel boeken! Zo grappig: ik zat vanochtend nog te kijken naar een viertal van 'die'vogels bij de buren in de tuin, heftig pikkend in de bessenstruik. Leuk om te weten dat het een koperwiek is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt hem toch heel duidelijk in beeld gekregen, MamaMuis. Ik ga ook voor de koperwiek, al twijfelde ik in eerste instantie tussen koperwiek, zanglijster en kramsvogel. Allemaal opgezocht in het vogelboek hoor. Hij ziet er in ieder geval lekker ger(z)ond :-) uit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zit toch knap dicht tegen een Oscar aan dit filmpje ;-) in ieder geval is de vogel heel goed te zien en ook mijn gokje was koperwiek of kramsvogel het is dus de koperwiek zag ik hierboven .Leuk pluspuntje van de strenge winter dat we véél vogels in de tuinen zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hm... hoor ik vaker, van dat beetje raar. Weet ik ook eigenlijk zelf wel :-)
  Maar ik ga "gewoon" doen: ik ga dat boek AANVRAGEN! Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Knofje, Ook zo leuk dat heel veel van dat soort mooie dingen pal voor je eigen deur gebeurt!

  Jaaahhh, al wiebelend kwam er toch een vóóóógel duidelijk in beeld Margriet, dus die diagnose onderbouwd MET boek vertrouw ik wel!

  Op z'n minst een gouwen kalf Riet!

  ah super Libra, dus resumerend: dwars, bééétje raar, maar als het er op aankomt verstandig én flex dus. Das geen onaardig profiel

  BeantwoordenVerwijderen