Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 9 januari 2010

Valt wel mee?

'Vind je het koud?, vroeg de buurman, waarmee hij doelde op het feit dat alleen m'n ogen niet bedekt waren. Een soort boerkadracht, maar dan anders. 'Jaaaahhh, tuurlijk heb ik het koud, jij niet dan?', antwoordde ik. 'Ach, ik vind het wel meevallen', zei de bink. 'Nou, dan ben ik zeker een watje', besloot ik het gesprek en stapte met Sam de tuin uit voor een bar tochtje Groninger land. 'Welnee, je bent een vrouw, die hebben het altijd koud', hoorde ik nog net. Tsssss.

Als ik het knmi mag geloven gaan we heftige sneeuwjachten beleven. Spannend! Vanmiddag liep ik rechtstandig al in een hoek van pakweg 65 graden (probeer het je even voor te stellen) en op de terugweg stond de gradenboog op 105 schat ik. Nouja, eigenlijk was het omgekeerd, maar om nou de hele zinsconstructie om te gooien.. het gaat om het beeld eej.

Anyway, toch verheug ik me op de lente en bestudeer voor de leuk, staatjes waarop je de tijden van de zons op en zonsondergang kunt bekijken. Elke dag blijft de ploert ietsje langer hangen... tis gewoon een kwestie van doorgaan met ademhalen. Nou, maar doen dan eej!

14 opmerkingen:

 1. Ik ben dus niet de enigste die de zonsopkomst en zonsondergang in de gaten houdt. Ik wil dit wel vooruit kunnen kijken! En op de vlakte is het snijdend koud. Maar zoals het nu lijkt krijgen we niet de hoeveelheid sneeuw van 1979.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buurmannen?
  Gewoon negeren of sneeuw laten ruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Gerrie, 1979... pfeww dat ging toen wel mal idd. manshoge bergen!

  Hmmm, dat laatste is wel een ideetje AljoenietisAl, alhoewel... tis best een beste buurman hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik voel me ook een beetje moslima als ik op wandeltocht ga helemaal ingepakt ;)
  Stilaan begin ik toch ook weer naar de tuinbezigheden te verlangen. En het wit ben ik ook beu...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, beetje spitten, betje plannen maken.. lijkt mij ook wel wat, tijdtussendoor. Maar het wit, ach... eigenlijk verlang ik naar wit, matige winterkou zonder neerslag en wind en dan met een stralende zon overdag.. zie je het voor je?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij jullie is er veel meer sneeuw gevallen als hier in Limbur, maar of het ook kouder is????

  Dat zal dan wel, als ik dit zo lees!!

  Of...........je bent echt een w.tje!!!!Kan natuurlijk ook!

  Ik kan het van hieruit moeilijk beoordelen, en om daar nu helemaal voor naar Groningen te komen, dat is me net iets te veel, met dit weer!!

  Hihihihi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Watje? Zeg giecheltante, nou kan ie wel weer. vandaag vind ik het ook wel beter te doen. Maar op de kale vlakte, dan waait het heel hard en dan is het errug onaangenaam. Ook al is het niet ver onder nul, de gevoelstemp is heel anders.. echt waar! :P:P:P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zit al twee dagen ondergedoken in huis......
  :-(

  gr ~Bib~

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je kunt jezelf beter Bibbertje noemen, Bib!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben dus niet de enige die de zonsopgang en ondergang tijden in de gaten houd! Word er altijd blij van.

  Het schijnt trouwens dat vrouwen het vaker koud hebben, doordat zij meer schommelingen in de bloedsuikerspiegel hebben dan mannen. Hoorde ik van een voedingsdeskundige kennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmmm, das nou ook wat van die bloedsuikerspiegel, heeft buum straks nog gelijk ook! Tsss

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien ben ik wat meer partij voor de buurman,ik draag nog steeds niet meer of dikkere kleding dan in november ,handschoenen ...nooit van gehoord en een muts ...nou ja , dat is me té negatief beladen ;-)
  Maar ik heb makkelijk praten , het valt hier in de randstad wel mee vergeleken met het hoge noorden ..hoewel...? Hank graagt echt wel een dubbele bepakking ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je bent in elk geval levend bewijs dat vrouwen het niet altijd kouder hebben Riet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die heb ik laatst ook bekeken, hartstikke handig! Ik weet nog van mijn tijd in Finland, toen werd het elke dag 3 minuten langer licht. Dát was leuk in de gaten houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen