Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 13 februari 2010

Bijzonder hoor!

Het was wel lollig.

Kijk, zei ik tegen Muisman, daar zit een kat. Das niet zo bijzonder zou je zeggen, maar we waren net langs de snelweg gestopt om te tanken. Dat verwacht je dan niet hè, een kat voor de deur van het tankstation.

Het beestje leek aardig op z'n gemak. Keek onverstoorbaar in het rond en verblikte of verbloosde niet van het verkeer en de eindeloos heen en weer schuivende deurpanelen.

Is het de huiskat? vroeg ik aan de pompmeneer achter de kassa.
Ja, zeidie
Echt? zei-ik
Echt! zeidie. De kat wilde op een dag met me mee en dat mocht, nou, en dat doen we nu al vier jaar.
Serieus? zei-ik (ik geef toe, ik bleef wat in m'n euforische verwondering hangen)
Serieus! zeidie. Soms wordt het um wel eens teveel en dan kruipt hij onder de bloembak, maar soms krijgt ie ook wat van de mensen en dan is meneer er als de kippen bij. Nou, en als m'n dienst erop zit dan zit de kat al bij m'n auto te wachten om mee naar huis te gaan.
Echt? Owww wat lollig! zei-ik

Tja, misschien weet heel Nederland al van die kat, is hij al 100 keer op tv geweest, wie zal het zeggen. Maaruhm... als je het beestje nog niet ontmoet hebt en mocht je 'ns over de ketelbrug gaat richting polder, ga dan maar even tanken, of koop een kopje koffie. De wc.'s zijn ook binnenshuis én brandschoon. Das ook een pré. Kun je ff checken of het klopt, mijn verhaal. Of zijn verhaal liever gezegd. Al zal het me eerlijk gezegd bommen of het echt zo is, zo leuk vond ik het.
(oja, moet die meneer wel dienst hebben natuurlijk :P)

7 opmerkingen:

 1. Wat dacht je van deze?

  De Britse kater Casper die wereldberoemd werd dankzij zijn gewoonte om elke ochtend de bus te nemen, is dood. De kat probeerde zijn bus te halen toen hij werd aangereden door een auto. Het nieuws dat de kat is overleden, haalde de kranten van Groot-Brittannië tot Canada en zorgde voor honderden reacties. De kat uit het Zuid-Engelse Plymouth heeft bijna vier jaar lang elke dag braaf in de rij wachtenden voor de bus gestaan. Hij nestelt zich dan gezellig op een stoel. De andere passagiers raakten snel gewend aan hun opvallende medereiziger. Casper werd zo bekend bij de buschauffeurs, dat ze op de terugrit de tijd namen om het dier er weer uit te laten. Het baasje van Casper, Susan, hoorde pas na maanden van de escapades van haar kater. Volgens haar hield haar kat van mensen, maar vreemd genoeg ook van grote voertuigen.

  de_Surinamer - 21-01-10 - © De Pers - Reageer NU!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzonder verhaal, daar zou je mond toch ook van blijven openhangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk zoiets hè Linda én heel bijzonder. Wel rot dat het beestje dan zo aan zijn eind komt.

  Volgens mij reageer jij nu op Casper Angeli, en idd. zoiets is bijna niet te geloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik denk niet dat ik zo'n eind ga omrijden voor een beetje benzine. En trouwens ik heb al een schoolkat en een kantoorkat gekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ALS ik dan ooit al dat station zal aandoen met mijn autootje, dan moet ik er wel voor zorgen niet ons "hondje" bij me te hebben: katten zijn vogelvrij wild bij uitstek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Min, je moet het gewoon onthouden, en ALS je dan eens een keertje wat verder van huis bent.....

  Noh, beutje blaffen kan dat katje wel tegen denk ik Libra, je laat je hondje vast wel in de auto zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die man gaat dus iedere dag met een kater naar het werk .... 'tis toch wat !

  BeantwoordenVerwijderen