Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 12 februari 2010

Zo ging het

Er zwierde net een enorme roofvogel boven het hoofd van Sam. Het leek er echt even op dat ie m'n stapmaatje op ging pikken met z'n enorme klauwen. Denk dat vleugelmans aan waanbeelden leed. Kon zich met z'n rammelende hongerbuik natuurlijk amper in evenwicht houden op de boomtak, kwam er zomaar een gigantische witte haas voorbij huppelen.

'Blikje!, mijn gebeden zijn verhoord', zal ie gedacht hebben en met een krachtige afzet werd de jacht ingezet. Maar gelukkig zag het beestje op tijd zijn vergissing in. Rovermans veranderde sierlijk van richting en vloog, de teleurstelling verbijtend, fluks terug naar huis.

Nouja, zo ging het misschien, maar zou wel kunnen toch? Hum. Enzieweej, Sam was zich nergens van bewust. Had zo zijn eigen besoignes. Niet veel later toverde hij een bevroren rat uit de sneeuw tevoorschijn. IEKS. Moest ie (en wel meteen en ook onmiddelijk en dus subiet maar vooral NU!) bij mij inleveren. Deed de braverd ook nog. PFewww.

'Róóóóóóófvogeltje, ik heb wat voor je!!!'

Tsss, de sufferd voelde zich kennelijk te goed voor een donatie van de voedselbank. Gelukkig was de rat keihard en kon ik de ongelukkige met een flinke zwaai terug in de volgewaaide sneeuwsloot werpen. Voor de volgende keer eej!

Dus...

Wat heb je nou geleerd?

Wie wat bewaart die heeft wat.

Juist!

6 opmerkingen:

 1. IEUWWW! Dode-bevroren-rat-aan-zijn-staart-zwiep-activiteiten??? Niet grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vond Sam dat je een slechte jager was en dat hij voor je voedsel moest zorgen? Katten kunnen dat ook zo leuk doen. Gelukkig was deze hard, maar het bloederige spul wat wel eens voor mijn voeten werd gelegd......?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, soms gebeuren er ineens van die dingen in de natuur he!? Laatst liet onze Kyra in een bos een paar verscholen zwanen schrikken: mannetjes stoof kwaad omhoog en vloog op ons af! Grooooot! Gelukkig stopte hij een stukje van ons af... phewwww.....
  Je hebt toch wel de handjes gewassen na thuiskomst eej?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeg is die nou helemaal van de ratten besnuffeld ;-) Oh ja en deze uitspraak komt van mijn vader Sjoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vleugelmans zal niet over een magnetron beschikken en wat dóe je dan met diepvriesmaaltijd.-)

  BeantwoordenVerwijderen