Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 6 februari 2010

Uitgegeven bij de bakker, bespaard op groentezaad!

Schokkend hoor. De plaatselijke bakker van een nabij gelegen dorpje is zomaar de 21e eeuw ingestapt. En ik had nog wel alle auto-matten opgetild, vakjes doorzocht en m'n jaszakken gerold om wat eurootjes bijelkaar te schrapen. Sta ik voor de rijkelijk gevulde vitrine me net te verzoenen met het feit dat het de roomtompoezen uit de aanbieding dan maar moeten worden (1,10 per stuk). Zie ik in enen dat er een pintoestelletje staat. Ik viel bijna om! Heel mooi, want toen kon ik mijn blik verleggen naar de overheerlijke chocoladetorens (ja echt tóóórens) gevuld met slagrooom en wat caramel. Owwwww, zo lekker na een wandeling met een groot glas koffie verkeerd.

Anyway, waar hadden we het gisteren over. Oja, over groentezaad kopen. Nou, ik heb een bescheiden bestelling geplaatst bij de bolster. De helft in vergelijk met vorig jaar om precies te zijn. Ik had nog veel kruiden, wat boonsoorten, komkommer. Nouja en de zaadjes bij Bustani vandaan, dus nu heb ik dit erbij besteld:
Rijsdoperwt Senator
Tuinboon Express selectie Eleonora
Zomerwortel Nantes 2
Courgette zucchini
Suikermais Golden Bantam
Stamslaboon Cantare
Pronkboon Emergo
Aubergine Violetta Lunga 3

22 euro inclusief verzendkosten. Natuurlijk ga ik dit jaar weer de oogst bijhouden en omrekenen naar euro's. Gewoon voor de leuk. Die blogjes zie je dan wel weer opduiken onder het label 'moestuinopbrengst'.

2 opmerkingen:

  1. Nou de bakker alhier heeft al een tijdje een pinautomaat, maar onlangs is er ook één bij de snackbar gekomen. En daar is dus nu steeds de vraag aan het eind. ..., dat was alles ? ... Betaald u met pin of contant...
    En nee dat heeft me nog niet uitgenodigd om daar dan wat meer te snacken in te slaan ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doet al heel erg aan als "voorjaar" dat vooruit denken !

    BeantwoordenVerwijderen