Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 9 februari 2010

Zegt ze nou weer..

Vandaag een hele grote pan erwtensoep gemaakt, met nepworst en al. Smaakte niet snert, of beter, smaakte goed, dus wel naar snert. Tja, ik hoop stiekem altijd dat mensen die Nederlands aan het leren zijn, mijn blogjes spellen. Raken ze helemaal de kluts kwijt van al die eigen uitdrukkingen en dubbele betekenissen. Soms laat ik zelf even de engelse vertaaltool los op een verhaaltje. Weet je ook niet wat je leest -letterlijk-, maar wel lollig.

Anyway, ik heb moeite om in de zaaistemming te komen. Veulsteveul winter nog. Ik stel het daarom nog maar even uit naar volgende week. Had ik trouwens al verteld dat we bijna een hele lieve, mooie hapsnavel hadden als vriendinnetje voor Sam? Neu? Nou,echt waar! Kwam uit een heel goed warm nest met hele zorgzame mensen. Afijn, om een lang verhaal kort te maken: ze waren er nog niet aan toe om het beestje los te laten en wilden toch nog proberen om voor de reden waarom ze eventueel weg moest zelf een goede oplossing te vinden.

Vonden we heul zielig voor onszelf, maar we begrepen het ook heul goed. Tja, Ik zag Sam even een traantje wegpinken, maar we konden um troosten met een lekkere wandeling en een spelletje. Fijn als je wereld zo eenvoudig in elkaar steekt :P

9 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook even uitgesteld dat zaaien. In mijn mini-binnenkasjes dan he.... Te veel winter en te veel Megan hier... blijft nergens met haar tengels af die kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor eens, als je alsmaar "heul" zegt ipv "heel", dan raken die nederlands-lerende mensen natuurlijk vanzelf al heel snel de kluts kwijt! (Ow... kluts is ook al niet zo goed gekozen in deze...).
  Owowow! Wij hadden hier wel TWEE hapsnavels BIJNA voor Kyra ter beschikking! Mens wat een moppies! Maar het kan niet... :-(
  Kyra hoefde niet getroost: bleef zij lekker de enige verwende! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Muis-Nederlands, voor hen die het aap-noot-mies zijn ontgroeid.
  Alleen daarom al de proefmap overgeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die winter verdwijnt wel weer eens, Jeanine, maar hoe doe je dat met Megan??

  Yo, twee hapsnavels.... dat maakt dan 3.... jeu, das wel heul veul!

  hahahaha, overgeslagen zelfs! Super, Mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij maakt het niet zoveel uit of je keurig ABN wilt vertalen of de ABMM versie ( algemeen beschaafd Mama-Muis) ,zo'n vertaling is altijd lachen en slaat als een tang op een zwangere stoeprand dus eh.... laat je niet stoppen ,ik lees het véúls te graag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach ik heb een Engelse vriendin die van Koot en Bie Apies heeft geleend om maar geen aardappelen te hoeven zeggen. Kijk dat noem ik nou slim taalgebruik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het woord stoppen durf ik in welke context dan ook de eerst komende 5 jaar niet meer in m'n mond te nemen Riet.

  Ghegheh, dat is grappig Min, een echte tongbreker dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer voor Sam, maar vooral jammer voor jullie dat het niet doorging. En Nederlands ach, wat is er niet veranderd sinds ik ooit in de prehisterische tijd(volgens puberdochter dan)dat vak nog had op school. Daar kan mama muis taal heus wel bij;)
  groetejs, martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HA martine, dat was zeker jammer ja. De mensen hebben wel onze email nog. Als het op korte termijn toch niet lukt allemaal, dan nemen ze contact op. Dus wie weet... MAarja, het zou voor hun weer fijn zijn als het wel zou lukken eej.

  BeantwoordenVerwijderen