Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 31 maart 2010

Mooie stek

De boventuin werkt wel aardig. Op de balken van de keuken is een babykamertje ingericht, of liever gezegd een kraamkamer. De zaadjes mogen daar hun jonge spruiten boven de grond uitwerken, zodat ze in een later stadium richting tuin en kas kunnen.

Ik had altijd een haatliefde verhouding met die molmachtige bakjes. Van die bruine, je weet wel. Je kon je kont niet keren of ze waren uitgedroogd of ze bleven juist te nat en er ontstond schimmel ofzo. Ik kreeg er een staart van. Maar nu ik ze in een plastic bakje heb staan en dat plastic bakje vervolgens met de voetjes in het water staat in nog weer een ander bakje (bent u daar nog?), gaat het supergoed.

De vochtigheid blijft vrij constant. Het enige wat ik moet doen is zorgen dat de watertoevoer niet stagneert en dat betekent dat ik elke twee dagen de huishoudtrap op stap en met een keteltje links en rechts wat aan het gieteren sla. Nou die prijs is niet zo heel hoog eej!

5 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit!!!! Goede techniek! Want inderdaad, altijd maar droog die dingen en verlepte jonge plantjes die een droge dood stierven.. Wie weet durf ik het met deze techniek nog eens aan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mocht je weer een staart krijgen dan heb ik nog een mooie strik voor je.Je stekjes hebben het prima naar hun zin zo hoog en dro ,ik bedoel nat.gr:ootmarsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe kom je erop, heel inventief hoor haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n kraamkamer! Slim bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk dát is nou tuinieren op de vierkante decimeter ,héél vindingrijk gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen