Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 14 mei 2010

Hallo!

Waar zijn de mannen met een zakmes in hun broekzak als je ze nodig hebt, nou niet in de onze tuin. Is vast een bepaalde generatie. Mijn vader heeft er altijd één bij zich, maar of de man van nu zo'n ding nog heeft? Muisman in elk geval niet. 'Donders onhandig Muisman', mopperde ik, want én drie stokken overeind houden, én constateren dat je vergeten bent om een touwtje los te snijden van de grote rol... 'Had je een padvinder moeten trouwen, Miep'

JA HALLO!

Nouja, het kwam uiteindelijk goed met het maken van een pronkbonenwigwam. Ik had nog een ander mesje in de kas liggen. Wilde Muisman wel ff halen.

Vandaag dus pronkbonen gezaaid en sperciebonen. Monstransboonplantjes uitgezet en ook kleine maismannetjes. Hoor ik net op het journaal dat er nachtvorst bij de grond komt.

JA HALLOOOOO!

Als dat maar goed gaat! Toen nog heel veel struiken gesnoeid want ik ga nog een klein stukje tuin bij de moestuin aanbreien en daar moet wel wat zonlicht kunnen komen eej. Voor de tomaten, want die kan ik nu eigenlijk nergens meer kwijt. Nou en dan begint het er aardig op te lijken. Er staan nu erwten, capucijners, twee soorten peultjes, twee soorten tuinbonen, monstransboontjes, pronkbonen, aardappelen, mais, twee soorten bietjes..uhh.. nou ik geloof dat ik de grootste hap nu wel heb genoemd. Onee, bosuitjes, bieslook, peterselie, sjalotjes. Mag een boon/biet worden als we daar niet wat lekkere maaltjes aan over gaan houden!

Oja, nog wat, doe je de aardbeien omhoog om slakken te weren, heb je in enen met hele andere gevaren te maken. (met dank aan Muisman)

2 opmerkingen:

 1. Euhm... wat zijn nou monstransbonen?
  Ennuh zijn die lekker?
  Zijn ze monsterachtig groot??


  gelukkig vinden poezemannen aardbeiden niks aan, dus het is alleen een wat heen-en-weer-geloop omdat het zo lekker hoog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is wel duidelijk , de groetenman gaat het zwaar krijgen dit jaar ,arme man !

  BeantwoordenVerwijderen