Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 2 juli 2010

Bermtoeristen?

Pril gezinsgeluk verstoord. Vervelend hoor. Tijdens de ochtendwandeling kwamen we in de berm een fazantenmama tegen. Dat wil zeggen, het beestje maakte zich uit de voeten en de hapsnavels gingen er in vliegende vaart achteraan. Mammiemammiemammiemammie, hoorde ik paniekerig tussen de hoge grassprietjes en ja hoor, daar schoten twee kleine fazantenbolletjes als kippetjes zonder koppetjes heen en weer. Balen!!

'Sorry jongens', zei ik tegen de inmiddels teruggefloten jagers, keerde om en verliet zo snel mogelijk de crime scene. 'Hier eindigt het wandelfeest. Hopelijk zoekt de moeder haar kotertjes nou snel weer op'. Hoe het afliep weet niemand. Stomme dingen zijn dat toch....

Anyway, show ik nu nog even mijn nieuwste gereedschap in kekke groenkleur. Een minikoevoet in twee maten. Je kunt er je poppenhuis mee afbreken en... neh geintje, het is een gevalletje waarmee je teken uit een dierenvelletje kunt wippen (en misschien ook wel uit een mensenvelletje, wie zal het zeggen). 'Bevalt errug goed', zei de dierenartsassistente, 'je trekt veel minder haren mee'. Nou leek me wel wat! Als we het hulpstuk getest hebben, zijn jullie de eerste die het horen!

3 opmerkingen:

 1. Ja zoiets is jammer!!

  Maar ik denk dat het wel weer goed komt!!!

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sneu de fazantenfam nu maar hopen dat alles weer goed komt.
  Deze tekentan verkopen wij ook, hoewel we zelf met een iets oudere model werken die bevalt ons beter,eerlijk gezegd.
  Teken zitten hier alweer achter in het gras ed.
  Gelukkig hebben onze honden er geen last van maar,een aantal honden uit de buurt wel.
  Wij geven de honden altijd frontline combo of advantage/stronghold en, ze hebben nergens last van.
  Gelukkig maar.

  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijven honden hé ,maar reuze sneu voor ma-en kindfazandjes natuurlijk .
  ik kan me niéts voorstellen bij die "breekijzertjes "het ziet er niet als " handig uit !Ben benieuwd !

  BeantwoordenVerwijderen