Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 19 juli 2010

Blauw

Schokkend zijn die Blauwschokkers, vooral als je ze pelt. Krijg je zomaar blauwe vingers! Het moet niet gekker. Overigens zijn de capucijnertjes zelf gewoon groen en heel niet blauw/paars, zoals ik wel voor mogelijk had gehouden. Anyway, van de mandelijke inhoud bleef ruim 2 kg over.

Overigens ook de dophertjes gedopt. Daar bleef de teller op 1,5 steken. Nouja, je kunt niet eindeloos van deze oogst dooreten, maar toch is het leuk. Nu maar eens gaan kijken wat ik nog kan planten of zaaien op de vrijgekomen stukjes tuingrond. Er staat dus nog mais, bieten, jandijvie, paar paprika's (als ze groter worden dan een walnoot ben ik al blij) en tomaten.

6 opmerkingen:

 1. Leuk je nieuwe project. Nu al stukken leuker als totootje terug... Meiske gaat straks verhuizen met een hele hutkoffer vol kleding :-)
  Maar ja wel weer het probleem dat ik er mijn naam/url nog niet kwijt kan..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige oogst! Wat zullen jullie gezond zijn met al die verse vitamientjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zijn die pellen van de blauwschokkers missschien leuk om mee te kleuren/verven?? Shirts of wol...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HA Min, ja dat jij je naam/url niet kwijt kan snap ik nog steeds niks van! Ja lollig hè, ik zit even midden in een piekje van m'n werk, maar ik ga er binnenkort gauw weer mee verder.

  Heul gezond Angeli, en het teveel aan vitamientjes piesen we gewoon uit!

  Dat was nou ook al in mijn hoofd opgepopt Marbada. Zouden die schilletjes geschikt zijn om mee te verven dacht ik... weet niet of ik er aan toekom, maar is het dit jaar niet dan tenminste volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is natuurlijk wél een reuze middenstand ónvriendelijke tuin ,die arme groenteman heeft straks niets meer te eten ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is voor het eerst dat ik capucijners in hun oorspronkelijke vorm zie! Terwijl ik toch altijd van het vers-voer ben... Weer iets geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen